Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κόντρα στις short θέσεις του Lansdowne … τα hedge funds ΑΗL Alpha Cayman και Lynx Bermuda αγοράζουν το θετικό σενάριο στην Ελλάδα

tags :
Κόντρα στις short θέσεις του Lansdowne … τα hedge funds ΑΗL Alpha Cayman και Lynx Bermuda αγοράζουν το θετικό σενάριο στην Ελλάδα
Με βάση τα funds ΑΗL Alpha Cayman και Lynx Bermuda η Ελλάδα έχει ξεφύγει από τους βασικούς κινδύνους που την καθήλωσαν τα τελευταία 10 χρόνια.
Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη λαμβάνει χώρα στα παρασκήνια του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Ως γνωστό τα hedge funds Lansdowne, Oceanwood κ.α. έχουν ανοικτές short θέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο από τις οποίες ειδικά το Lansdowne εμφανίζει οριακά κέρδη.
Τα short funds ποντάρουν στην διεθνή αναταραχή, σε ένα χάος στις αγορές Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2019 με στόχο να ενισχύσουν τις αποδόσεις των χαρτοφυλακίων τους.
Όμως δύο funds το Lynx από της Βερμούδες (η έδρα είναι η Σουηδία) και το AHL Alpha από τα Cayman ενώ εστιάζουν στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε στρατηγικές κινδύνου στα χαρτοφυλάκια τους…ποντάρουν στην άνοδο των τραπεζών και του χρηματιστηρίου στην Ελλάδα.
Ειδικά το AHL Alpha – δεν έχει καμία σχέση με την Alpha bank – αγοράζουν το θετικό σενάριο στην Ελλάδα.
Τι σημαίνει θετικό σενάριο;
Με βάση τα hedge funds ΑΗL Alpha Cayman και Lynx Bermuda η Ελλάδα ακόμη και εάν επικρατήσει το δυσμενές σενάριο διεθνώς – σενάριο που θεωρείται πιθανό – θα καταφέρει να μετριάσει τις απώλειες και μερικώς να διαφοροποιηθεί από την διεθνή τάση.
Στην Ελλάδα επί σχεδόν 10 χρόνια ο οικονομικός και χρηματιστηριακός κύκλος ήταν καθοδικός, η Ελλάδα πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια με την οικονομία και τις τράπεζες.
Ακόμη και εάν διεθνώς ξεκινήσει ο καθοδικός οικονομικός κύκλος η Ελλάδα θα ξεκινάει τον ανοδικό της οικονομικό κύκλο έστω και με αργό ρυθμό.
Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία στο μέλλον, οι τράπεζες δεν κινδυνεύουν με οποιαδήποτε credit event ή κίνδυνο χρεοκοπίας ενώ το χρηματιστήριο έχει αφομοιώσει  όλα τα σενάρια.
Το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα είναι τα κέρδη που θα αναμένονταν υπό φυσιολογικές συνθήκες στις διεθνείς αγορές να μην επιβεβαιωθούν.
Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι η ρηχή αγορά, τόσο το χρηματιστήριο όσο και τα ομόλογα είναι πολύ μικρές αγορές και εύκολα χειραγωγούνται.
Απαιτείται να αποκτήσουν βάθος και αυτό θα συμβεί με περισσότερες εκδόσεις χρέους και περισσότερα placement και προσέλκυση ξένων επενδυτών.
Με βάση τα funds ΑΗL Alpha Cayman και Lynx Bermuda η Ελλάδα έχει ξεφύγει από τους βασικούς κινδύνους που την καθήλωσαν τα τελευταία 10 χρόνια.
Τα χειρότερα είναι πίσω και όχι εμπρός για την Ελλάδα, οπότε τα ελληνικά assets θα δώσουν αποδόσεις υψηλότερες από τις διεθνείς αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης