Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Στα 1,1 τρισ. ευρώ το ταμείο - μαμούθ των ευρωπαϊκών εταιρειών - "Πάγωσαν" οι επενδύσεις

tags :
Moody's: Στα 1,1 τρισ. ευρώ το ταμείο - μαμούθ των ευρωπαϊκών εταιρειών -
Πάγωμα επενδύσεων λόγω της αυξανόμενης αβεβαιότητας όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές
Οι ευρωπαϊκές εταιρείες προτιμούν να επιβαρύνονται με τα μετρητά παρά να εκμεταλλευτούν το χαμηλό επιτόκιο, καθυστερώντας την πραγματοποίηση επενδύσεων λόγω της αυξανόμενης αβεβαιότητας όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές.
Αυτό αναφέρει νέα ανάλυση της Moody's, τονίζοντας ότι οι εταιρείες σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική κατείχαν περίπου 1,1 τρισ. ευρώ σε μετρητά στο τέλος του 2018, καταγράφοντας αύξηση 15% από τα 941 δισ. ευρώ που είχαν στους ισολογισμούς τους ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τη Moody's.
Ο οργανισμός αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας δήλωσε ότι αναμένει από τις εταιρείες να ξοδέψουν μερικά από τα μετρητά τους σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης για να καλύψουν το κόστος αποθήκευσης αγαθών και υλικών, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζει για μια άτακτη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Η προσδοκία μας για γενική οικονομική επιβράδυνση στην Ευρώπη θα περιορίσει την παραγωγή μετρητών σε ορισμένους τομείς", δήλωσε η Moody's, προσθέτοντας ότι πιθανότατα θα συνοδεύεται από πιο συντηρητικές οικονομικές πολιτικές με στόχο τη διατήρηση των μετρητών.
Οι επενδυτές πιέζουν ολοένα και περισσότερο εταιρείες στο να ξοδέψουν τα μετρητά τους ή να τους αποδώσουν στους μετόχους.
Η γαλλική ομάδα ποτών υπό πίεση από το αμερικανικό hedge fund Elliott Management για τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους ανακοίνωσε σχέδια στα τέλη Αυγούστου για ένα πρόγραμμα αγοράς ιδίων κεφαλαίων και νέες επενδύσεις στην Κίνα και τις ΗΠΑ.
Η Anglo American ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει για να επιστρέψει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε επενδυτές μέσω μιας αγοράς που δήλωσε ότι αντανακλά τα "τρέχοντα επίπεδα μετρητών".
Η Saudi Aramco ήταν ο μεγαλύτερος κάτοχος μετρητών με 43 δισ. ευρώ στο τέλος του περασμένου έτους.
Η Volkswagen, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, έφθασε να κατέχει 37,5 δισ. ευρώ το 2018 από 27,3 δισ. το προηγούμενο έτος χάρη στις σταθερές λειτουργικές επιδόσεις και τις χαμηλότερες πληρωμές το 2018 που σχετίζονται με το σκάνδαλο εκπομπών πετρελαίου.
Η Electricite de France είχε τον τρίτο μεγαλύτερο όγκο μετρητών με 34,2 δισ. ευρώ στον ισολογισμό της, έναντι 28,3 δισεκ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης