Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Το Envolve ξεκινά το ταξίδι του με σκοπό την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας

tags :
Το Envolve ξεκινά το ταξίδι του με σκοπό την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας
Ο οργανισμός θα βρεθεί για ακόμα μία χρονιά σε πόλεις της ηπειρωτικής αλλά και νησιωτικής Ελλάδας, με σκοπό να υποστηρίξει τις τοπικές κοινότητες επιχειρηματικότητας και καινοτομίας
Το Envolve Entrepreneurship, (http://www.EnvolveGlobal.org), στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού πυλώνα του οργανισμού, διοργανώνει και φέτος το ταξίδι με τίτλο «Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα».
Πρόκειται για μία σειρά από συναντήσεις σε πλήθος ελληνικών πόλεων που έχουν ως σκοπό την αναζήτηση και υποστήριξη δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στις τοπικές κοινότητες και αφορούν στην επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία.
Φέτος, το σημείο αφετηρίας είναι η Θεσσαλονίκη, αφού ο οργανισμός θα συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα διοργανώσει εκδηλώσεις σχετικά με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.
Σε συνέχεια της περσινής θερμής υποδοχής των συναντήσεων σε 17 πόλεις της χώρας μας, το ταξίδι επαναλαμβάνεται με επισκέψεις σε ακόμη περισσότερες πόλεις ανά την Ελλάδα.
Ξεκινώντας την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, ο οργανισμός θα επισκεφθεί τη Βέροια και την Ξάνθη.
Στις 11, 13 και 14 Σεπτεμβρίου, την Καβάλα, τα Ιωάννινα και την Κέρκυρα.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν ο Βόλος, τα Τρίκαλα και η Λαμία, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα, ο οργανισμός θα οργανώσει εκδηλώσεις σε Αθήνα, Πελοπόννησο, Κρήτη, Χίο και Ρόδο.
Στις συναντήσεις αυτές, πέρα από νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες, θα συμμετέχουν φορείς και θεσμικοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των εμπορικών επιμελητηρίων, καθώς και άλλων επαγγελματικών οργανώσεων, οι οποίοι μπορούν να τις αξιοποιήσουν σαν ευκαιρία για ανάπτυξη διαλόγου και δικτύωση.
Στο επίκεντρο των συναντήσεων αυτών θα βρεθούν η μεταφορά γνώσεων, εργαλείων και καλών πρακτικών από τη σκηνή της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Παράλληλα, σκοπός είναι η προώθηση της επικοινωνίας και των συνεργειών μεταξύ των διαφορετικών τοπικών φορέων και επιχειρηματιών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στις συναντήσεις που διοργανώνει το Envolve ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο (η λίστα των πόλεων θα ανανεώνεται διαρκώς): www.facebook.com/pg/EnvolveGR/events/
H προθεσμία του Envolve Award Greece 2019 την 1η Οκτωβρίου πλησιάζει. Το Envolve αναζητά νέους ή υφιστάμενους επιχειρηματίες που χρειάζονται υποστήριξη στη δημιουργία ή την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους.
Οι συμμετέχοντες των συναντήσεων «Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα» θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τους τρόπους που μπορούν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Envolve, καθώς και για τη διαδικασία της αίτησης στο πρόγραμμα βράβευσης.
Πέρυσι, οι εκατοντάδες συμμετέχοντες των συναντήσεων σε 17 πόλεις της Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στη χώρα μας, αναδεικνύοντας τις τοπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και εκφράζοντας ταυτόχρονα τους προβληματισμούς τους.
Περισσότεροι από 50 ομιλητές μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
Από τους συνολικά 8 νικητές του Envolve Award Greece 2018, αναδείχθηκαν 5 νικητές που εδρεύουν στην περιφέρεια.
Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, δήλωσε: «Βιώνοντας την ενθαρρυντική συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων στο περσινό μας ταξίδι ανά την Ελλάδα, ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή πως θα το επαναλαμβάναμε.
Μέσα από το ταξίδι αυτό γνωρίσαμε πολλούς επιχειρηματίες, με εξαιρετικό έργο σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας. Είχαμε την ευκαιρία να συνεισφέρουμε σε αυτές τις κοινότητες, προωθώντας την ανάπτυξη της συζήτησης γύρω από την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην περιφέρεια.
Απόδειξη του έντονου επιχειρηματικού πνεύματος που υπάρχει διάχυτο σε όλη την Ελλάδα αποτελεί το 48,3% των αιτήσεων που λάβαμε για το Envolve Award Greece 2018, το οποίο προέρχεται από πόλεις εκτός της Αθήνας».
Η αποστολή του Envolve βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την εκπαίδευση, τους πόρους και τα βραβεία.
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2012 από το Libra Group, παρέχει εκπαίδευση για νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, αξιοποιώντας παράλληλα συνεργασίες με άλλους οργανισμούς και επιχειρήσεις, που αυξάνουν τη διαθεσιμότητα επιχειρηματικών πόρων.
Το πρόγραμμα βράβευσης στην Ελλάδα διεξάγεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και υποστηρίζεται από πολλούς οργανισμούς, όπως η Antidote, η Atradius, το epixeiro.gr, το IADR, η Intracom Telecom, το δικηγορικό γραφείο Ιωάννης Βασαρδάνης & Συνεργάτες, το δικηγορικό γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η Moore Stephens, η People for Business, η Reed Smith, η SAP Hellas, η V+O Communication και η White Room.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης