Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Αντίο Bunds... κανείς δεν θέλει εγγυημένες αρνητικές αποδόσεις

tags :
Commerzbank: Αντίο Bunds... κανείς δεν θέλει εγγυημένες αρνητικές αποδόσεις
Δεν είναι βιώσιμες οι ζημίες όταν επενδύονται νέα χρήματα
Πρόσφατες δηλώσεις των γερμανικών ασφαλιστικών εταιρειών επιβεβαιώνουν ότι αυτή η ομάδα επενδυτών στρέφει όλο και περισσότερο την πλάτη της στα γερμανικά ομόλογα, τα Bunds.
Αυτό διαπιστώνει σε νέα της ανάλυση της η Commerzbank, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν βραχυπρόθεσμες πωλήσεις, ως αντίδραση στην κατάρρευση των αποδόσεων μακράς διάρκειας.
Όπως επισημαίνεται, τόσο η Allianz (Handelsblatt, 28 Αυγούστου) όσο και η Talanx (Börse Online 29 Αυγούστου) έχουν εκφράσει την άποψη ότι τα Bunds δεν αποτελούν βιώσιμη επενδυτική επιλογή γι 'αυτούς αυτή τη στιγμή.
Η Munich Re δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστούν τα κρατικά ομόλογα από τα χαρτοφυλάκιά της, αλλά δεν είναι βιώσιμες οι ζημίες όταν επενδύονται νέα χρήματα.
Επίσης, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Γερμανικής Ασφαλιστικής Ένωσης (GDV) δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι «σήμερα κανένας Γερμανός ασφαλιστής δεν αγοράζει γερμανικά Bunds» και πρόσθεσε ότι «όσο χαμηλότερα είναι τα επιτόκια, τόσο πιο ελκυστικό είναι η αποθήκευση χρημάτων σε χρηματοκιβώτια - μια επιλογή που ορισμένοι ασφαλιστές ήδη εξετάζουν.
Σύμφωνα με την Commerzbank, τα σχόλια της Allianz και της Talanx αφορούν συγκεκριμένα τα γερμανικά ομόσπονδα κράτη και όταν τους ζητηθεί δεν αποκλείουν κατηγορηματικά άλλα αρνητικά ομόλογα.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης