Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η κυβέρνηση τρώει από τα έτοιμα - Ο Μητσοτάκης θα βρεθεί πιο γρήγορα μπροστά σε αδιέξοδα

Τσίπρας: Η κυβέρνηση τρώει από τα έτοιμα - Ο Μητσοτάκης θα βρεθεί πιο γρήγορα μπροστά σε αδιέξοδα
Ο Κ. Μητσοτάκης "θα σκεφτεί τις πρόωρες εκλογές ανεξάρτητα από το τι θα του ζητήσουμε εμείς", τονίζει ο Α. Τσίπρας
Χειρότερα και από αυτά που περιμέναμε είναι τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης και «μέχρι στιγμής, το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε από τα έτοιμα που βρήκαν και να σαρώνουν  το κράτος σαν λάφυρο», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.
«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχει εκλάβει το ποσοστό των εκλογών ως λευκή επιταγή, για να πάρει ρεβάνς για 4,5 χρόνια μακριά από τα έδρανα της εξουσίας», σημειώνει χαρακτηριστικά.
 Ο ίδιος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να καρπωθεί τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία και παράλληλα, να ικανοποιήσει τα αιτήματα του ΣΕΒ και του ΔΝΤ στα εργασιακά.
«Στα εργασιακά, πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν να ικανοποιήσουν τα πάγια αιτήματα του ΣΕΒ και του ΔΝΤ για κατάργηση του αιτιολογημένου των απολύσεων με τροπολογίες τελευταίας στιγμής, ανοίγοντας τον δρόμο στην επαναφορά της εργασιακής ζούγκλας των μνημονίων», σημειώνει μεταξύ άλλων.
«Το σημαντικότερο όμως είναι η καθεστωτική, ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχει ο κ. Μητσοτάκης για την εξουσία», υπογραμμίζει  και κάνει λόγο  για «έλλειμμα Δημοκρατίας» του πρωθυπουργού, με μεθοδεύσεις που «προδιαγράφουν επιστροφή στα πιο σκοτεινά χρόνια του κράτους της Δεξιάς».
Αναφορικά με την στρατηγική του πρωθυπουργού για πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Τσίπρας σημειώνει πως «θα ήταν το τυρί στη φάκα των νέων μνημονιακών μεταρρυθμίσεων που θα έμπαιναν ως προϋπόθεση για τη μείωση των πλεονασμάτων».
«Οι μνημονιακές πολιτικές είναι τελικά το κρυφό πρόγραμμα της Ν.Δ.
Το 2012-15 το δικαιολόγησε με το Μνημόνιο, τώρα θέλει να το δικαιολογήσει με τα πλεονάσματα», τονίζει.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προασπιστεί σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα που του έχει δώσει ο λαός τα κοινωνικά εκείνα στρώματα που εκπροσωπεί.
Και στη Βουλή και εκτός Βουλής.
Θα βρίσκεται εκεί που διακυβεύονται τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας», δηλώνει σε άλλο σημείο της συνέντευξης.
Για την υπόθεση Novartis, ξανακαλεί την κυβέρνηση να κάνει εξεταστική και μεταξύ άλλων αναφέρει πως «ας το έχουν στο μυαλό τους όσοι επιδιώκουν σήμερα άρον άρον να κουκουλώσουν και να κλείσουν την υπόθεση» ότι αυτή «έχει τόσο βαθιές ρίζες που δεν κλείνει  εύκολα. Θα τους απογοητεύσω, αλλά σύντομα θα κατανοήσουν ότι σαν τη Λερναία Ύδρα θα τους κυνηγά για πολύ καιρό ακόμα».
Για τη ΔΕΗ, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι «ο αρμόδιος υπουργός, αντί να προασπίζεται την ΔΕΗ, το μόνο που κάνει εδώ και δύο μήνες είναι να προχωρά σε πρωτοφανείς αυξήσεις στα τιμολόγια για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και να πρωτοστατεί με καθημερινές δηλώσεις σε μια εξόφθαλμη επιχείρηση απαξίωσης μιας εισηγμένης εταιρίας, λειτουργώντας ως dealer συμφερόντων που θέλουν να αγοράσουν τα φιλέτα της έναντι πινακίου φακής».
«Επομένως», προσθέτει, «δεν ξέρω αν είναι η ΝΔ αυτή που πρέπει να κάνει εξεταστική για τη ΔΕΗ ή αν κρίνει εξ΄ ιδίων τα αλλότρια».
Σημειώνει πως ««δείτε ποια ήταν η πρώτη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης.
Η παραπομπή Πολάκη σε δίκη επειδή ξεσκέπασε τις αμαρτίες τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι ακραίοι που έχουν πάρει τα ηνία, θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με την Αριστερά.
Το έχουν ομολογήσει χωρίς περιστροφές και ο κ. Μητσοτάκης τούς επιβράβευσε υπουργοποιώντας τους έναν προς έναν.
Μόνο που αν επιβάλουν αυτή τη γραμμή με το κυνήγι μαγισσών, θα την πατήσουν άσχημα.
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε έχει σκελετούς στα ντουλάπια του, ούτε έχει τίποτα να φοβηθεί».
Περαιτέρω, ο κ. Τσίπρας  τονίζει ότι δεν θα ζητήσει εκλογές δυο μήνες μετά την απόφαση του λαού , προσθέτοντας πως «εν τέλει καμία κυβέρνηση δεν αναγκάζεται να κάνει εκλογές επειδή το ζητάει η αντιπολίτευση».
«Ο κ. Μητσοτάκης, θυμηθείτε το, θα βρεθεί πιο σύντομα από ό,τι φαντάζεστε μπροστά στα αδιέξοδα και στις αντιφάσεις της πολιτικής του και θα σκεφτεί τις πρόωρες εκλογές ανεξάρτητα από το τι θα του ζητήσουμε εμείς», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.
Τέλος, για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας αναφέρει πως «δεν μένουμε απλώς στην Αριστερά. Δεν είμαστε ενοικιαστές της.
Είμαστε, θέλουμε να είμαστε, και δεν πρόκειται να το διαπραγματευτούμε αυτό, το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς στην εποχή μας.
Προσθέτει ότι η προσπάθεια μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ «δεν αντέχει σε face control.
Έχουν θέση όλοι εκείνοι που κατανοούν ότι η μεγάλη προοδευτική παράταξη και μόνο αυτή μπορεί να δώσει την ενέργεια που χρειάζεται μια στρατηγική αλλαγής και κοινωνικής προόδου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης