Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centeno: Το Eurogroup προειδοποιεί τη νέα ιταλική κυβέρνηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020

Centeno: Το Eurogroup προειδοποιεί τη νέα ιταλική κυβέρνηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020
Η νέα ιταλική κυβέρνηση δεσμεύεται να μην θέσει σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά της χώρας, προκειμένου να διατηρήσει την εύνοια των αγορών και να επανορθώσει τις σχέσεις με τις Βρυξέλλες
Η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν πρέπει να αμφισβητήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν υποβάλει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2020 στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Mario Centeno.
O νέος κυβερνητικός συνασπισμός στη Ρώμη, που περιλαμβάνει το Κίνημα Πέντε  Αστέρων και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) έχει εκπονήσει έναν προϋπολογισμό με αυξημένες δαπάνες για το 2020 με σκοπό να αντιμετωπίσει την ύφεση.
Δεσμεύεται επίσης να μην θέσει σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά, προκειμένου να διατηρήσει την εύνοια των αγορών και να επανορθώσει τις σχέσεις με τις Βρυξέλλες, οι οποίες επλήγησαν από συχνές συγκρούσεις με την προηγούμενη κυβέρνηση, που απαρτιζόταν από το Κίνημα Πέντε Αστέρων και τη Lega.
Η Ιταλία πρέπει να «συνεχίσει το δύσκολο έργο ενίσχυσης της ανάπτυξης με μια δημοσιονομική πολιτική που αντιμετωπίζει τους περιορισμούς που όλοι αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο Centeno σε συνέντευξή του στο Reuters το Σάββατο (7/() στο περιθώριο του επιχειρηματικού φόρουμ Ambrosetti.
Η πρώτη πρόκληση της νέας κυβέρνησης θα είναι να βρεθούν πρόσθετα κεφάλαια ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αποφευχθεί η αυτόματη αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων που είχε συμφωνηθεί προηγουμένως με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την τήρηση των κανόνων για το έλλειμμα.
Οι επιχειρηματίες που συγκεντρώθηκαν στις όχθες της λίμνης Κόμο για το ετήσιο φόρουμ για να συζητήσουν τις απειλές για την παγκόσμια οικονομία κάλεσαν επίσης τη νέα ιταλική κυβέρνηση να εισαγάγει νέα κίνητρα για να ωθήσει τις ιδιωτικές επενδύσεις.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης