Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Υπάρχουν συνεχείς διαφωνίες με τις ΗΠΑ για τη ζώνη ασφαλείας στη Συρία

Erdogan: Υπάρχουν συνεχείς διαφωνίες με τις ΗΠΑ για τη ζώνη ασφαλείας στη Συρία
«Φαίνεται πως ο σύμμαχός μας επιδιώκει μια ζώνη ασφαλείας για την τρομοκρατική οργάνωση, όχι για εμάς», είπε ο Τούρκος πρόεδρος
Άγκυρα και Ουάσινγκτον έχουν συνεχείς διαφωνίες σχετικά με την εγκαθίδρυση της σχεδιαζόμενης «ζώνης ασφαλείας» στη βόρεια Συρία, σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, μερικές ώρες αφότου ξεκίνησαν οι κοινές περιπολίες με τις ΗΠΑ στην περιοχή.
«Διαπραγματευόμαστε με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη ζώνη ασφαλείας, αλλά βλέπουμε πως σε κάθε βήμα αυτό που εμείς θέλουμε και εκείνο που εκείνοι έχουν στο μυαλό τους δεν είναι το ίδιο πράγμα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Φαίνεται πως ο σύμμαχός μας επιδιώκει μια ζώνη ασφαλείας για την τρομοκρατική οργάνωση, όχι για εμάς. Απορρίπτουμε αυτήν την προσέγγιση.»
Η περιοχή της ζώνης ασφαλείας ελέγχεται ως επί το πλείστον από τις κουρδικές δυνάμεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), συμμάχων των ΗΠΑ τις οποίες όμως η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκρατικές.
«Αν η ντε φάκτο διαμόρφωση μιας ζώνης ασφαλείας ανατολικά του ποταμού Ευφράτη με Τούρκους στρατιώτες δεν ξεκινήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, η Τουρκία δεν έχει άλλη επιλογή από το να τη δημιουργήσει η ίδια», είπε ο Erdogan στη διάρκεια μιας τελετής στην ανατολική επαρχία Μαλάτια.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης