Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αισιοδοξία στις ΗΠΑ για επανάληψη των συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα για τα πυρηνικά

tags :
Αισιοδοξία στις ΗΠΑ για επανάληψη των συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα για τα πυρηνικά
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση πυραύλων μικρής εμβέλειας τις τελευταίες εβδομάδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας
Οι ΗΠΑ ελπίζουν στην επανάληψη των συνομιλιών για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας τις προσεχείς ημέρες ή εβδομάδες, δήλωσε ο  Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo.
Οι διαπραγματεύσεις που αποσκοπούν στην αποσυναρμολόγηση των πυρηνικών και πυραυλικών προγραμμάτων της Πιονγιάνγκ έχουν καθυστερήσει από την αποτυχία μιας δεύτερης συνόδου κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un  στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι τον Φεβρουάριο 2019.
Ο Trump και ο Kim συναντήθηκαν ξανά τον Ιούνιο στα σύνορα μεταξύ Βόρειας Κορέας και Νότιας Κορέας και συμφώνησαν να ανοίξουν εκ νέου τις συνομιλίες σε επίπεδο εργασίας, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής, σημειώνει το Reuters.
«Γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος Kim συνέχισε να δεσμεύεται για την αποπυρηνικοποίηση. Ελπίζουμε ότι στις επόμενες μέρες ή ίσως και σε εβδομάδες θα επιστρέψουμε μαζί τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτό θα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα», ανέφερε ο Pompeo σε συνέντευξή του στο ABC.
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση πυραύλων μικρής εμβέλειας τις τελευταίες εβδομάδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας και την υιοθέτηση νέων όπλων, περιπλέκοντας την επανέναρξη των συνομιλιών.
Ο Pompeo δήλωσε ότι παρά τις δοκιμές μικρής εμβέλειας, τις οποίες αποκάλεσε απογοητευτικές, ο Kim δεν έχει παραβιάσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του Trump και ο στόχος των ΗΠΑ παραμένει μια  Βόρεια Κορέα, χωρίς πυρηνικά.
«Νομίζω ότι ο πρόεδρος Trump θα είναι πολύ απογοητευμένος εάν ο Kim δεν επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και διεξάγει δοκιμές πυραύλων που είναι ασυμβίβαστες με τις συμφωνίες τους» είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης