Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με ήπιες πιέσεις σε τράπεζες και ΔΕΗ

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με ήπιες πιέσεις σε τράπεζες και ΔΕΗ
ΑΓΟΡΑ: Η προσπάθεια να μειωθούν οι φόροι, να δοθούν κίνητρα και να γίνουν αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις νομίζουμε ότι είναι κάτι που θέλει η αγορά. Είναι κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να έρθουν και επενδύσεις. Η χώρα όπως έχει γράψει πολλές φορές η στήλη χρειάζεται μία «βόμβα» επενδύσεων.

Επίσης μας αρέσουν οι πρωτοβουλίες τόσο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όσο και η άποψή της κυβέρνησης για το ρόλο του ΧΑ. Το Ελληνικό Χρηματιστήριο δεν μπορεί να είναι κομπάρσος. Δεν μπορεί να κοιτάει να φεύγει η μία εταιρεία μετά την άλλη και να κάθεται άπραγο. Πρέπει να κινητοποιήσεις επιχειρηματίες για να βάλουν τις εταιρείες τους στο ΧΑ.

Η διοίκηση του ΧΑ επί σειρά ετών παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να κάνει κάτι. Εκ του αποτελέσματος δηλαδή, αυτό παρατηρεί κάποιος. Δεν ξέρουμε αν μπορεί και αν έχει θέληση. Ο ρόλος όμως των αρχών του ΧΑ δεν πρέπει να είναι να περιμένουμε στην πόρτα ποιος θα περάσει να ζητήσει εισαγωγή.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Το άνοιγμα είναι σταθεροποιητικό με τους αναλυτές να περιμένουν συσσώρευση με ανοδικές διαθέσεις αλλά βλέπουμε στο ξεκίνημα πως δεν υπάρχει ενθουσιασμός. Ο γενικός δείκτης δείχνει να δυσκολεύεται να περάσει κάποιες αντιστάσεις.

Χρειάζεται λίγο προσοχή και όχι βιασύνες. Σε γνωστά χαρτιά που βλέπαμε πωλήσεις αλλά είχε μειωθεί η ένταση βλέπουμε και πάλι κάποιους πωλητές και δεν αποκλείουμε οι αγοραστές να πάνε λίγο χαμηλότερα.

ΤΙΤΑΝ: Συνεχίζει να είναι αδύναμος αν και προσεγγίζει καλή στήριξη για όσους κοιτάνε το παλιό γράφημα ενωμένο με το καινούριο. Στα 18,25 ευρώ με χαμηλό βέβαια όγκο αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να βοηθήσει. Θα μας πείτε, πως πρέπει να βοηθήσουν και τα αποτελέσματα. Δεν νομίζουμε όμως ότι δεν έχει κάποιο περιθώριο στα τρέχοντα επίπεδα.

ΔΕΗ: Ξεκίνησε πτωτικά με απώλειες 3% και την τιμή της μετοχής να είναι κάτω από τα 3 ευρώ. Καλός ο όγκος συναλλαγών στο ξεκίνημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πιέζονται αλλά όχι ιδιαίτερα. Η Alpha Bank έχει μικρή άνοδο ενώ οι υπόλοιπες υποχωρούν αλλά κάτω του 1%.

ΟΤΕ: Έχει πωλητές κοντά στα 12,30 ευρώ και έχει κάνει στο ξεκίνημα 25 χιλ. τεμάχια. Προσπαθούν πάντως οι αγοραστές να δώσουν μία καλύτερη αποτίμηση.

ΕΧΑΕ: Δυνατό μάζεμα 60 χιλ. μετοχών στα 4,80-4,88 ευρώ με το που άνοιξε η μετοχή. Έχει δυνατότητες αλλά πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι για να τις παρουσιάσουν. Η κυβέρνηση δείχνει πως έχει καταλάβει την αδυναμία…

ΑΔΜΗΕ: Έχει και η συγκεκριμένη μία δυσκολία να ξεπεράσει τα 2,25 ευρώ και σήμερα έχει κάποιες πωλήσεις κάτω από τα 2,20 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Φουντώνουν και πάλι οι φήμες. Στο ταμπλό βλέπουμε δυνατούς αγοραστές πάνω από τα 2,50 ευρώ, ενώ οι πωλητές είναι μικροί. Για να δούμε αν θα μπορέσει να κάνει αυτό που δεν έκανε μερικές μέρες πριν παρά το μεγάλο όγκο συναλλαγών.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Την Παρασκευή έκανε όγκο και προσπάθησε να πάει υψηλότερα. Βλέπαμε όμως πως έβγαιναν κομμάτια και η μετοχή δυσκολευόταν για υψηλότερα. Για να δούμε σήμερα που ξεκίνησε σταθεροποιητικά με όγκο 3 χιλ. τεμάχια.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Η στήλη προσπαθεί με βάση τις λογιστικές καταστάσεις να βρει φθηνές μετοχές. Δεν προτείνει αγορές ή πωλήσεις μετοχών. Δεν είναι αυτός ο ρόλος της. Είναι καθαρά ενημερωτικός. Από εκεί και πέρα με τη βοήθεια των επαγγελματιών ο κάθε επενδυτής βρίσκει που θα επενδύσει τα κεφάλαιά του.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης