Ιταλία: Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά η κυβέρνηση Conte, αρνητική γνώμη από το 52% των Ιταλών - Κινητοποιήσεις από Salvini

Ιταλία: Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά η κυβέρνηση Conte, αρνητική γνώμη από το 52% των Ιταλών - Κινητοποιήσεις από Salvini
Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός της Ιταλίας φαίνεται ότι θα κερδίσει και στις δύο ψηφοφορίες, αν και στη Γερουσία με μικρό περιθώριο
Τις προτεραιότητες του νέου κυβερνητικού συνασπισμού θα παρουσιάσει σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte, ζητάντας την ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής.
Ο Conte είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στην κάτω βουλή του ιταλικού κοινοβουλίου στις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας).
Η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό αναμένεται να διεξαχθεί έπειτα από αρκετές ώρες συζήτησης.
Δεύτερη ομιλία του Conte και νέα παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, αυτή τη φορά από τη Γερουσία, πρόκειται να πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη.
Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός φαίνεται ότι θα κερδίσει και στις δύο ψηφοφορίες, αν και στη Γερουσία με μικρό περιθώριο.
Στις ομιλίες του ο Ιταλός πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του νέου κυβερνητικού συνασπισμού που σχημάτισαν την προηγούμενη εβδομάδα του αντισυστημικό Κίνημα των 5 Αστέρων και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD).
Σήμερα στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) είναι εξάλλου προγραμματισμένη κινητοποίηση μπροστά από το κοινοβούλιο από το κόμμα Fratelli d’ Italia και τη Lega του Matteo Salvini, παρουσία του πρώην υπουργού Εσωτερικών.
Στο μεταξύ δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην εφημερίδα Corriere della Sera έδειξε ότι το 52% των Ιταλών έχουν αρνητική άποψη για τη νέα κυβέρνηση της χώρας τους.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS