Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δραματική προειδοποίηση από την JP Morgan - Η επόμενη ύφεση θα είναι πρωτοφανής - Θα έλθει το β' 6μηνο του 2020

tags :
Δραματική προειδοποίηση από την JP Morgan - Η επόμενη ύφεση θα είναι πρωτοφανής - Θα έλθει το β' 6μηνο του 2020
Ο δείκτης ύφεσης της JP Morgan έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
Η επόμενη ύφεση θα είναι πρωτοφανής και ανομοιογενής.
Μερικές οικονομίες θα δεχτούν τα περισσότερα χτυπήματα.
Αυτή είναι η μεγάλη προειδοποίηση της JP Morgan, καθώς ο δείκτης ύφεσης έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας.
Η επόμενη κάμψη της οικονομίας θα μπορούσε να έρθει μόλις το β' 6μηνο του 2020.

Οι πιθανότητες αυτής της προοπτικής αυξήθηκαν μόλις τον περασμένο μήνα, όταν η καμπύλη 2ετών και 10ετών ομολόγων αντιστράφηκε.
Παράλληλα οι αγορές κατοικιών σε ορισμένες περιοχές θα είναι πιο εκτεθειμένες σε κίνδυνο από άλλες.
Και φαίνεται ότι το πρώτο ντόμινο έχει ήδη αρχίσει, καθώς οι τιμές των εγχώριων κατοικιών στο Σιάτλ το Μάιο σημείωσαν μείωση 1,2% σε ετήσια βάση, την πρώτη αρνητική αλλαγή σε μια μεγάλη αμερικανική πόλη σε αυτόν τον κύκλο.

Σύμφωνα με την JP Morgan, μια ύφεση είναι πιθανή, αλλά όταν ανοίξει το παράθυρο ευπάθειας, το σοκ δεν θα είναι το ίδιο με πριν από μια δεκαετία.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της, οι τιμές των κατοικιών είναι υψηλές αυτήν τη στιγμή, αλλά είναι υψηλές επειδή δεν υπάρχει αρκετή προσφορά για να καλύψει τη ζήτηση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει φούσκα που κινδυνεύει να σκάσει.
"Εάν οι ΗΠΑ εισέλθουν σε ύφεση τα επόμενα δύο χρόνια, αυτή η εξέλιξη θα είναι πιθανό να έχει προκληθεί από τον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.
Οι αμερικανικές βιομηχανίες που βασίζονται στις εξαγωγές, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η γεωργική βιομηχανία, θα είναι οι πιο ευάλωτες και ευαίσθητες σε απολύσεις.
Οι ιδιοκτήτες σπιτιών που απολύονται μπορεί να μην είναι σε θέση να συνεχίσουν να καλύπτουν τις μηνιαίες πληρωμές υποθηκών τους και μπορεί να αναγκαστούν να πουλήσουν τα σπίτια τους.
Οι ενδεχόμενοι αγοραστές κατοικιών δεν θα αισθάνονται τόσο σίγουροι για την πραγματοποίηση μιας μεγάλης αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης