Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέσεις σε ΔΕΗ και τράπεζες κράτησαν χαμηλότερα όλο το ταμπλό

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέσεις σε ΔΕΗ και τράπεζες κράτησαν χαμηλότερα όλο το ταμπλό
ΑΓΟΡΑ: Θέλουμε το ΧΑ να αποκτήσει ξανά μέρος από την αίγλη που είχε παλαιότερα. Να μη φεύγουν οι εισηγμένες, αλλά να έρχονται και να περιμένουν στην ουρά. Να έχουμε Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που θα προλαμβάνει και θα ελέγχει εξονυχιστικά. Η οποία θα υποστηρίζει τη διαφάνεια και θα την επιβάλει.

Η κυβέρνηση δείχνει με τις πράξεις της ότι έχει καταλάβει το πρόβλημα και θέλει να το λύσει. Ελπίζουμε να βρει τους καλύτερους που θα έχουν όρεξη για δουλειά και θα χτυπήσουν πόρτες καταξιωμένων επιχειρηματιών οι οποίοι δεν είναι εισηγμένοι. Άδειασε το ταμπλό. Έφυγαν ολόκληροι κλάδοι. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Έχει κόστη για κάποιον να είναι εισηγμένος, αλλά ας βρουν τρόπους να τα μειώσουν και να τους δώσουν οφέλη που θα αντισταθμίσουν την απώλεια. Πιάνεται η καρδιά μας να βλέπουμε τη λίστα με τις εισηγμένες να μειώνεται και την ΕΧΑΕ να χάνει συνεχώς αξία και από τον ισολογισμό και από το ταμπλό.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Δεν μπόρεσε σήμερα να κινηθεί πάνω από τις καλές αντιστάσεις και γύρισε χαμηλότερα. Η εκτίμησή μας είναι πως απλά πρόκειται για μία υποχώρηση που ίσως και να έχει συνέχεια και δεν έχει να κάνει με όσα είπε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Τα παλικάρια σήμερα ήθελαν χαμηλότερα την αγορά.

Πιέσεις σε τράπεζες και ΔΕΗ κράτησαν χαμηλότερα την αγορά και επηρέασαν το σύνολο των μετοχών. Με δυσκολία βρίσκεις θετικό πρωταγωνιστή στη σημερινή ημέρα. Από τα βαριά μόνο η Jumbo, η Motor Oil και ο ΟΠΑΠ έκλεισαν με άνοδο.

ΔΕΗ: Δεν μπόρεσε για νέα υψηλά έτους και γύρισε χαμηλότερα και μάλιστα κάτω από τα 3 ευρώ. Χαμηλό ημέρας στα 2,8820 ευρώ και κλείσιμο στα 2,90 ευρώ.

LAMDA: Πιέστηκε δυνατά και η συγκεκριμένη. Με όγκο 97 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 8,82 ευρώ με απώλειες 2,97%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συνεχίζουν να βγαίνουν κομμάτια, αλλά ο αγοραστής απλά προσπαθεί να τα πάρει σε καλύτερες τιμές. Υψηλό στα 2,20 ευρώ και κλείσιμο στα 2,1550 ευρώ με όγκο 262 χιλ. τεμάχια.

ΟΤΕ: Προσπάθησε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα να ξεφύγει από το γενικότερο αρνητικό κλίμα, αλλά δεν τα κατάφερε. Μάλιστα έκλεισε κοντά στα χαμηλά ημέρας αλλά με μικρές απώλειες, οπότε είναι επιτυχία…

REDS: Από τις λίγες που ξεχώρισαν και μάλιστα αν έπεφτε σε καλύτερη μέρα για την αγορά θα μπορούσε να είχε κλείσει υψηλότερα. Με καλό όγκο ενισχύθηκε 3,02% και έκλεισε στα 1,1950 ευρώ με το υψηλό ημέρας να είναι στα 1,2550 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Με όγκο η πτώση της μετοχής. Έχει κάπως περίεργη συμπεριφορά εδώ και κάποιες μέρες, η οποία μας είχε βάλει σε σκέψεις αναφορικά με την αύξηση κεφαλαίου και τους όρους. Όμως όπως διαβάζουμε δεν υπάρχει λόγος σχετικός. Πολλές όμως και οι αποφάσεις για την ίδια αύξηση και καθυστερεί αρκετά.

FRIGOGLASS: Χαρτιά στα 0,20 ευρώ να πάρεις όσα θέλεις, δίνουν κάποιοι. Οι αγοραστές σήμερα δεν μπόρεσαν να κάνουν και πολλά. Μπορεί να την έκλεισαν στα 0,20 ευρώ και λίγο πάνω αλλά έμειναν εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια στους πωλητές.

ΒΙΟΤΕΡ: Και μόνο που κάνει όγκο για τη στήλη αποτελεί έκπληξη. Πόσο μάλλον να ενισχύεται και η αποτίμηση. Κάποιοι μαζεύουν προσεκτικά, αλλά θα έχουν τους λόγους τους. Τα θεμελιώδη δεν επιτρέπουν να κάνουμε άλλη αναφορά.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Κάποιοι προσπάθησαν να την σπρώξουν υψηλότερα, αλλά βλέπουμε πως δυσκολεύονται γιατί βγαίνουν χαρτιά.

ΕΛΤΟΝ: Ομοίως…

MODA: Με απώλειες αν και πήγε μέχρι και τα 0,7450 ευρώ. Έκλεισε στα 0,6650 ευρώ με πτώση 3,62% και όγκο κάτω από 10 χιλ. τεμάχια. Πρέπει να πάρει και αυτή τις ανάσες της.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Περιμένουμε να δούμε το πρώτο εξάμηνο αν και δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Θα θέλαμε να βλέπαμε μεγαλύτερο όγκο ανά συνεδρίαση και να μας έδινε και κάποιες ευκαιρίες για είσοδο χαμηλότερα. Στην αποτίμηση των 16,8 εκατ. ευρώ αν το 2019 δε μας εκπλήξει δεν μπορείς να την πεις φθηνή. Και ο τουρισμός το 2019 δεν πήγε όπως το 2018 συνολικά.

ΕΚΤΕΡ: Δυσκολεύεται και αυτή να ξεπεράσει τα 2 ευρώ και γυρίζει όλο στα 1,80 ευρώ. Πότε λίγο πάνω, πότε λίγο κάτω.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης