Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Νεκρές οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν

tags :
Trump: Νεκρές οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν
Στον αέρα τα σχέδια για σταδιακή απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν
Την θέση πως οι διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν για την επίτευξη ειρήνης στο Αφγανιστάν είναι νεκρές διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Είναι νεκρές, νεκρές.
Όσο με αφορά, είναι νεκρές» είπε ο Trump κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στο Λευκό Οίκο σχετικά με τις συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση στο Camp David με αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν και παρουσία του προέδρου του Αφγανιστάν, Ashraf Ghani, ύστερα από την επίθεση στην Καμπούλ την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Αμερικανός στρατιώτης.
ΗΠΑ και Ταλιμπάν ήταν πολύ κοντά στη σύναψη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας που προέβλεπε μεταξύ άλλων τη σταδιακή απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν ύστερα από 18 χρόνια.
Συγκεκριμένα προβλεπόταν ότι θα αποχωρούσαν 5.000 Αμερικάνοι στρατιώτες τους επόμενους μήνες ενώ από την πλευρά τους οι Ταλιμπάν δεσμεύονταν ότι το Αφγανιστάν δεν θα γινόταν βάση τρομοκρατών και ορμητήριο για στρατιωτικές επιθέσεις κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Πλέον, όλα είναι στον αέρα ενώ υπάρχουν φόβοι για ένα νέο και πιο σκληρό γύρο συγκρούσεων και αιματοχυσίας.
Ήδη οι Ταλιμπάν έχουν αυξήσει τα χτυπήματα τους ενώ και ο Αμερικανός στρατηγός Kenneth McKenzie ανακοίνωσε ότι ο αμερικανός στρατός θα εντείνει τις επιχειρήσεις του στο Αφγανιστάν για να αντιμετωπίσει την έξαρση της βίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης