Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αύριο (11/9) τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του ΟΠΑΠ – Βελτιωμένα κέρδη περιμένουν οι αναλυτές

tags :
Αύριο (11/9) τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του ΟΠΑΠ – Βελτιωμένα κέρδη περιμένουν οι αναλυτές
Στο δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά και να ανέλθουν στα 36 εκατ. ευρώ
Αύριο, 11 Σεπτεμβρίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς θα δημοσιεύσει αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου ο ΟΠΑΠ.
Η Euroxx σημειώνει πως το δεύτερο τρίμηνο προ εισφορών θα έχει ώθηση από τη λειτουργία των βινετολόττο (περίπου 20 χιλ. στο τέλος Ιουνίου 2019 από 15,3 χιλ. στο τέλος του δευτέρου τριμήνου 2018) και από τη θετική συνεισφορά των Vitrual Games, παρά την μικρή υποχώρηση του Πάμε Στοίχημα (πέρυσι είχε Παγκόσμιο Κύπελλο 14/6-15/7), ενώ το ΚΙΝΟ αναμένεται να έχει μικρότερη υποχώρηση έναντι των προηγούμενων τριμήνου.
Τα έσοδα προ εισφορών αναμένεται να αυξηθούν 7,9% στα 389 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά έσοδα αναμένεται να ενισχυθούν στα 93,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 5,7% στο δεύτερο τρίμηνο και στα 188,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 4,1% στο εξάμηνο.
Τα καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένα κατά 36% διαμορφούμενα στα 36 εκατ. ευρώ από 26 εκατ. ευρώ πέρυσι και σε επίπεδο εξαμήνου στα 92 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 40%.
Η Eurobank περιμένει καλύτερα έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο αυξημένα κατά 6,4% έναντι 5% στο πρώτο τρίμηνο και EBIRDA ενισχυμένα κατά 23,5%.
Τα έσοδα αναμένονται στα 383 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 87 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 38 εκατ. ευρώ.
Η ΑΧΕ σημειώνει πως δεν περιμένει προσωρινό μέρισμα στο δεύτερο τρίμηνο αλλά έχει στις εκτιμήσεις της για το τρίτο τρίμηνο ένα μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης