Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αυξάνεται ο κίνδυνος για τις χώρες Ασίας - Ειρηνικού

tags :
Fitch: Αυξάνεται ο κίνδυνος για τις χώρες Ασίας - Ειρηνικού
Έκθεση της Fitch Ratings για τις χώρες Ασίας-Ειρηνικού
Ο κίνδυνος για τις χώρες Ασίας-Ειρηνικού αυξάνεται εν μέσω ασθενέστερης παγκόσμιας ανάπτυξης, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Δεκαέξι από τις 20 αξιολογήσεις των χωρών στην περιοχή παρουσιάζουν σταθερές ή θετικές προοπτικές (outlooks), αντανακλώντας το «μαξιλάρι» που παρέχουν τα ισχυρά δημοσιονομικά και τα αποθέματα των κρατών.
Το μόνο αρνητικό outlook αφορά το Χονγκ Κονγκ, ως αποτέλεσμα του γεωπολιτικού κινδύνου.
«Οι διαταραχές από την έντονη κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας επιδεινώνουν τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές.
Παράλληλα με τις επί τα χείρω αναθεωρήσεις στις προβλέψεις αύξησης του ΑΕΠ της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ, αναμένουμε η ανάπτυξη της Κίνας να επιβραδυνθεί στο 6,1% το 2019 και στο 5,7% το 2020, από 6,2%.
Οι πολιτικές απαντήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η στροφή της Federal Reserve σε μια πιο ευνοϊκή νομισματική πολιτική έδειξαν τον δρόμο σε πολλές κεντρικές τράπεζες στην περιοχή που μείωσαν τα επιτόκια.
Η Τράπεζα της Ινδίας ήταν η πρώτη που το έπραξε, τον Φεβρουάριο. (…)
Οι συνεχιζόμενες αναταραχές στο Χονγκ Κονγκ έβλαψαν τις διεθνείς αντιλήψεις για τη διακυβέρνηση και έθεσαν υπό αμφισβήτηση τη σταθερότητα και τον δυναμισμό του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος.
Άλλα γεωπολιτικά σημεία που παρακολουθούμε περιλαμβάνουν τις διαμάχες μεταξύ Κορέας και Ιαπωνίας, τις εντάσεις των διασυνοριακών δεσμών μεταξύ της Κίνας και της Ταϊβάν και τις εδαφικές διαμάχες μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.
Η διακύμανση των κεφαλαιακών ροών, δεδομένου ότι οι αγορές προσαρμόζουν τις προσδοκίες τους σε παγκόσμιο επίπεδο, εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης