Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Καινοτόμα εργαλεία για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Βαλκανικής - Μεσογείου μέσα από το «Innoplatform»

tags :
Καινοτόμα εργαλεία για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Βαλκανικής - Μεσογείου μέσα από το «Innoplatform»
Καινοτόμα εργαλεία για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Βαλκανικής-Μεσογείου μέσα από το «Innoplatform»
Τα καινοτόμα εργαλεία που πήραν "σάρκα και οστά" στη διάρκεια του προγράμματος Interreg Balkan Med με τίτλο «Innoplatform» (Innovations Platform and Tools for increasing the innovation capacity of SMEs in the Balkan Mediterranean Area) και τα έξι Κέντρα Αριστείας που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου από τους συμμετέχοντες φορείς (από Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρο) παρουσιάστηκαν σήμερα, στη διάρκεια των εργασιών συνεδρίου, στη Θεσσαλονίκη, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΠΒΕ).
Το έργο στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής Balkan Med (Κύπρος, Ελλάδα, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία), βελτιώνοντας την υπάρχουσα γνώση και αναπτύσσοντας καινοτομίες βασισμένες σε επιχειρησιακά πρότυπα (business model innovation), διαμορφώνοντας ένα πακέτο από εργαλεία (Innotools) και υπηρεσίες (InnoScorecard και innoregion). Τα εργαλεία αυτά βοηθούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βελτιώσουν τις ευκαιρίες, τις δυνατότητες και τη γνώση τους, δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα και διαδικασίες.
Η Project Manager του έργου Innoplatform, Δρ. Αντριάνα Μπογκντάνοβσκα (Andrijana Bogdanovska), από το Κέντρο Διαχείρισης Γνώσης από τη Βόρεια Μακεδονία, τόνισε ότι τα καινοτόμα εργαλεία είναι διαθέσιμα και εύκολα προσβάσιμα για τους ενδιαφερόμενους στο έργο «Innoplatform», όπου μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί κάθε μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να απευθυνθεί στους εταίρους του έργου για να λάβει την υποστήριξη που χρειάζεται.
Ο συντονιστής χρηματοδοτούμενων έργων του ΣΕΠΒΕ, Γιώργος Κατσάνος, επισήμανε ότι στόχος του έργου είναι να υπάρξει μια κοινή αντίληψη από τις χώρες μέλη του έργου για την καινοτομία και να υποστηριχθούν με επιχειρηματικά εργαλεία και με δομές (Κέντρα Αριστείας) οι επιχειρήσεις, προκειμένου να αναπτύξουν καινοτόμες υπηρεσίες και να γίνουν εξωστρεφείς, αντιλαμβανόμενες τις απαιτήσεις του παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης