Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump συζητά την χαλάρωση των κυρώσεων στο Ιράν

Ο Trump συζητά την χαλάρωση των κυρώσεων στο Ιράν
Η πρόθεση Trump προκάλεσε την αντίδραση του Bolton
Ο πρόεδρος Trump φαίνεται να συζήτησε το ενδεχόμενο χαλάρωσης στο Ιράν προκειμένου να εξασφαλίσει μια συνάντηση με τον πρόεδρο Rouhani μέσα στον μήνα.
Αυτή η πρόθεση του Αμερικανού προέδρου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συμβούλου ασφαλείας, John Bolton, ο οποίος και αποπέμφθηκε τελικά χθες.
Ο ΥΠΟΙΚ Steven Mnuchin εξέφρασε την στήριξή του στην πρόταση του Αμερικανού προέδρου, διότι θα αποτελούσε έναυσμα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Εξάλλου, η πλευρά των Ιρανών έχει τονίσει πως δεν συζητά οποιαδήποτε συνάντηση εάν δεν χαλαρώσουν οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον τους.
Ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να ζητήσει μία συνάντηση Trump-Rouhani στην Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019.
Σύμφωνα με πηγές, το επικρατέστερο σενάριο ήταν ότι οTrump θα συμμετάσχει σε συνάντηση μεταξύ του Rouhani και του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron.

Πάντως μετά από αυτές τις εξελίξεις το αμερικανικό αργό κινείται σε αρνητικά πρόσημα. Αυτήν την στιγμή (19:50) υποχωρεί -2,20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης