Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -0,9% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο του 2019

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -0,9% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο του 2019
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού θα υποχωρήσει κατά -0,8%
Πτώση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ιαπωνία για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (12/9) στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -0,6% τον Ιούλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,8%.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,3% έναντι εκτιμήσεων στο -0,2% ενώ τον προηγούμενο μήνα οι τιμές παραγωγού είχαν παραμείνει αμετάβλητες.
Όσον αφορά τις τιμές εξαγωγών της Ιαπωνίας, η μηνιαία πτώση διαμορφώθηκε στο -1,2%, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -5,7%.
Οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά -0,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η πτώση διαμορφώθηκε στο -8,3%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -6,6% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο του 2019, αντιστρέφοντας την άνοδο του +13,9% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Επιπλέον, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας αυξήθηκαν κατά +0,3%, έναντι ετήσιας ανόδου +12,5% τον Ιούνιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3,7%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης