Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέζονται με όγκο αρκετά βαριά χαρτιά

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέζονται με όγκο αρκετά βαριά χαρτιά
ΑΓΟΡΑ: Με τα μέτρα της ΕΚΤ πήγε να αντιδράσει το ΧΑ αλλά δεν τα κατάφερε και γρήγορα γύρισε χαμηλότερα και μάλιστα έγραψε και νέο χαμηλό ημέρας. Υπάρχει μία δυσκολία στα βαριά χαρτιά και βγαίνουν πολλές μετοχές για πώληση. Νταξ δεν είναι και τσάμπα, αλλά μας δημιουργεί ένα προβληματισμό. Η μεταβλητότητα ήταν αυξημένη σήμερα.

Μεγάλος ο όγκος στη Motor Oil, στην Aegean για τα δεδομένα της, στην Τέρνα Ενεργειακή, ο ΟΤΕ εξακολουθεί να δυσκολεύεται και η Ελλάκτωρ είχε πάλι πωλήσεις αλλά μάλλον οι πωλητές δεν ήθελαν να δώσουν χαμηλότερα από τα 2 ευρώ.

Στα μικρομεσαία υπάρχει μία καλύτερη εικόνα, αν και η τάση που είχαμε δει, δηλαδή να γίνονται κάποιες μάχες για την επικράτηση, μάλλον σήμερα έγειρε υπέρ των πωλητών λόγω γενικότερου κλίματος.

ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ: Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να δείξεις καλές ελεύθερες ταμειακές ροές. Ο ένας είναι, πουλάς, βγάζεις κέρδος, δε χρωστάς, καλύπτεις τις επενδύσεις σου και σου μένουν στο ταμείο λεφτά. Ο άλλος είναι δεν πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου, πουλάς, κάνεις μικρές επενδύσεις και μένουν στο ταμείο λεφτά.

Η στήλη έχει την άποψη ότι κοιτάμε συνολικά μία λογιστική κατάσταση. Δεν πανηγυρίζουμε γιατί βλέπουμε ότι αυξήθηκε το ταμείο με καλές λειτουργικές ταμειακές ροές και μικρές επενδύσεις και από την άλλη αγνοούμε τη μεγάλη αύξηση των συνολικών υποχρεώσεων και πάνω από το όφελος του ταμείου.

Έχουμε ένα θέμα με τα πολλά δανεικά γιατί έχουμε δει τι έχει συμβεί σε εποχές που τα επιτόκια είχαν ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη. Δεν ξεχνάμε πόσες εισηγμένες έβαλαν λουκέτο γιατί δεν μπορούσαν και ακόμα δεν μπορούν να ξεφύγουμε. Έχουμε την άποψη να «κρεμάμε το καλάθι μας εκεί που φτάνουμε». Τα ανοίγματα είναι καλά αλλά τα δάνεια να μπορούν να μειώνονται. Όχι να μένουν στα ύψη και εμείς να λέμε «τι καλά που πάνε οι επενδύσεις μας».

MOTOR OIL: Υποχώρησε 2,89% και έκλεισε στα 20,16 ευρώ με μεγάλο όγκο 257 χιλ. τεμάχια. Μέσω πακέτου έγιναν 43 χιλ. τεμάχια.

AEGEAN: Υποχώρησε 3,15% και έκλεισε στα 7,69 ευρώ με όγκο 68 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Δε σηκώνει κεφάλι… Με μικρές απώλειες έκλεισε και χαμηλό όγκο, αλλά δε βοηθάει την αγορά εδώ και καιρό.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Νομίζουμε πως αν υπήρχαν καλύτεροι αγοραστές σήμερα θα μπορούσε εύκολα να κάνει πάλι όγκο 1 εκατ. τεμάχια. Προσπαθούσαν και μάζεψαν 612 χιλ. τεμάχια κοντά στα 2 ευρώ και το σημείο κρατήθηκε. Έκλεισε στα 2,03 ευρώ και έμειναν 71 χιλ. τεμάχια στην πλευρά των πωλητών.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Συνεχίζονται οι πωλήσεις. Έκλεισε με απώλειες 1,24% και στα 7,16 ευρώ με όγκο 154 χιλ. τεμάχια.

AUTOHELLAS: Υποχώρησε 4,35% και έκανε μεγάλο όγκο 360 χιλ. τεμάχια. Μέσω πακέτου έγιναν 113 χιλ. τεμάχια. Στα 6,16 ευρώ συνεχίζουν να κτίζουν θέσεις κάποιοι εγχώριοι παίκτες, οι οποίοι τη θεωρούν φθηνή και πιστεύουν ότι θα βγάλουν μεγάλες υπεραξίες.

QUEST: Έχει κάνει τέτοιες επενδύσεις και ο καθαρός δανεισμός είναι πλέον ελάχιστος. Θα βγουν καλά κέρδη για το σύνολο της χρήσης και η μετοχή έχει μοιράσει τεράστιες υπεραξίες στους μακροπρόθεσμους, σε αυτούς δηλαδή που έχουν μείνει μέσα τα τελευταία χρόνια.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Αγοραστής στα 3,40 ευρώ με καλή εντολή και του τα έδιναν σιγά-σιγά. Βρήκαν μάλλον κάτι πιο φθηνό οι επενδυτές. Έκλεισε στα 3,40 ευρώ με όγκο 20 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 58,2 εκατ. ευρώ.

ΣΠΥΡΟΥ: Από τότε που πήρε την ειδική διαπραγμάτευση η Eurobank Equities η μετοχή έχει βελτιώσει συμπεριφορά. Τα θεμελιώδη θέλουν επίσης βελτίωση. Περιμένουμε το εξάμηνο.

FRIGOGLASS: Ούτε χθες στο κλείσιμο, ούτε σήμερα εμφανίστηκαν οι μεγάλοι πωλητές που υπήρχαν για μέρες στα 0,20 ευρώ με αποτέλεσμα η μετοχή με όγκο 300 χιλ. τεμάχια να κλείσει στα 0,2020 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Σήμερα επικράτησαν αυτοί που θέλουν τη μετοχή να πάει χαμηλότερα.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Στα 2,08 ευρώ που είναι σαφώς καλύτερη τιμή από τα 2,40-2,50 ευρώ που ήταν πρόσφατα. Κοντά στα 2 ευρώ και λίγο χαμηλότερα θα ήταν καλό σημείο εισόδου ξανά. Ο ξένος έχει αγοράσει αρκετά χαμηλότερα.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Βγαίνουν και εδώ χαρτιά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης