Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελευθερία στρατιωτικής δράσης απέναντι στο Ιράν ζητά ο Netanyahu, 5 μέρες πριν τις ισραηλινές εκλογές

Ελευθερία στρατιωτικής δράσης απέναντι στο Ιράν ζητά ο Netanyahu, 5 μέρες πριν τις ισραηλινές εκλογές
«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να διατηρούμε την ελευθερία ανάληψης δράσης… ενάντια σε ιρανικούς στόχους, στόχους της Χεζμπολάχ και άλλους τρομοκρατικούς στόχους», υποστήριξε ο Netanyahu στον Putin κατά τη συνάντησή τους
Σε συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί απειλές του Ιράν το οποίο, όπως είπε, χρησιμοποιεί την συριακή επικράτεια για επιθετικές ενέργειες.
Πέντε μόνο μέρες πριν τις αμφίρροπες ισραηλινές βουλευτικές εκλογές, ο Netanyahu υπογράμμισε στον Ρώσο πρόεδρο τη σημασία της ελευθερίας στρατιωτικής δράσης της χώρας του, καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός την κρίνει απαραίτητη στην γειτονική Συρία.
«Η περιοχή της Συρίας είναι η κύρια… Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να διατηρούμε την ελευθερία ανάληψης δράσης… ενάντια σε ιρανικούς στόχους, στόχους της Χεζμπολάχ και άλλους τρομοκρατικούς στόχους», είπε ο Netanyahu.
Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν σήμερα (12/9) στο ρωσικό θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας Σότσι.
Επισήμως, το επίκεντρο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας Ισραήλ και Ρωσίας, ιδιαίτερα στην εμπόλεμη Συρία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Putin επαίνεσε τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών και τη συνεργασία σε ζητήματα ασφάλειας.
Αναφερόμενος στις ισραηλινές εκλογές της ερχόμενης Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα υπεύθυνοι πολιτικοί να επικρατήσουν στις εκλογές οι οποίοι θα διατηρήσουν όσα έχουν επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας και Ισραήλ.
Μια μέρα πριν από την άφιξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε την αντίθεσή του στην προεκλογική εξαγγελία του Netanyahu, ότι το Ισραήλ θα προσαρτήσει την κοιλάδα του Ιορδάνη αν επανεκλεγεί.
Εκράζοντας την ανησυχία του για το σχέδιο του Ισραηλινού ηγέτη, τονίζοντας ότι η εφαρμογή του θα μπορούσε να οδηγήσει σε «έντονη κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή και να υπονομεύσει τις ελπίδες για την εδραίωση της από μακρόν αναμενόμενης ειρήνης μεταξύ του Ισραήλ και των Αράβων γειτόνων του» .
Η Μόσχα επεσήμανε ότι η προεκλογική υπόσχεση του Netanyahu επέσυρε μια «απότομη αρνητική αντίδραση» στον αραβικό κόσμο και επανέλαβε το αίτημά του για άμεσες συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης