Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ ενεργοποιούν μια συμφωνία περιφερειακής αμυντικής συνεργασίας

tags :
Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ ενεργοποιούν μια συμφωνία περιφερειακής αμυντικής συνεργασίας
Oi ΗΠΑ προχωρούν στην ενεργοποίηση συμφωνίας περιφερειακής στρατιωτικής συνεργασίας σε αντίδραση για τις «εχθρικές» κινήσεις από πλευράς του καθεστώτος Maduto
.Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να προχωρήσει στην ενεργοποίηση μιας συμφωνίας περιφερειακής στρατιωτικής συνεργασίας, που έχει υπογράψει με άλλες δέκα χώρες της αμερικανικής ηπείρου, σε αντίδραση για τις «εχθρικές» κινήσεις από πλευράς «του καθεστώτος του προέδρου Ν. Maduto», ανακοίνωσε σήμερα (12/9) ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών M. Pompeo.
«Οι πρόσφατες εχθρικές κινήσεις του στρατού της Βενεζουέλας», ο οποίος «έχει αναπτύξει δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων με την Κολομβία, καθώς και η παρουσία παράνομων ένοπλων ομάδων και τρομοκρατικών οργανώσεων στην επικράτεια της Βενεζουέλας, αποδεικνύουν όχι μόνο ότι ο N. Maduro αποτελεί κίνδυνο για τον λαό της Βενεζουέλας, αλλά και ότι οι ενέργειές του απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των γειτόνων της Βενεζουέλας», ανέφερε ο Pompeo ενεργοποιώντας τη Διαμερικανική Συνθήκη Αμοιβαίας Αρωγής (TIAR).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης