Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ από την Ελλάδα: Θετική υποδοχή από τους επενδυτικούς οίκους

Πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ από την Ελλάδα: Θετική υποδοχή από τους επενδυτικούς οίκους
Η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει σήμερα (13/9/2019) από το Eurogroup το πράσινο φως για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ
Με θετικό μάτι βλέπουν οι επενδυτικοί οίκοι τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ.
Με αφορμή τα σχέδια αυτά αλλά και τη μέχρι σήμερα πορεία της ελληνικής κυβέρνησης, οι αναλυτές διαβλέπουν ότι οι προοπτικές της Ελλάδας βελτιώνονται, καθώς προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις και υλοποιούνται μεταρρυθμίσεις που είναι περισσότερο φιλικές προς την οικονομία.
Υποστηρικτικά προς την Ελλάδα λειτουργεί και το πρωτοφανές ράλι στις αγορές ομολόγων, παγκοσμίως.
«Παρά το τεράστιο ράλι φέτος, αξίζει να έχει κάποιος να επενδύσει σε ελληνικά κρατικά ομόλογα.
Η αποπληρωμή του ΔΝΤ είναι ένα σημάδι ότι το outlook της Ελλάδας συνεχίζει να βελτιώνεται» αναφέρει η Societe Generale σε ενημερωτικό της σημείωμα.
Όπως σχολιάζει το Bloomberg, αν και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων συνεχίζουν να καταγράφουν χαμηλά ρεκόρ, ακόμα προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις σε σχέση με άλλα ομόλογα της ευρωζώνης.
«Η Ελλάδα έχει γίνει ένας προορισμός επιτυχίας.
Η ζήτηση για ελληνικά assets από ξένους επενδυτές παραμένει ισχυρή καθώς η κυβέρνηση φαίνεται να κάνει καλή εκκίνηση» επισημαίνει ο Αλέξανδρος Μάλαμας από την Piraeus Securities.
Εν τω μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά με τις ιδιωτικοποιήσεις μεταξύ των οποίων και το Ελληνικό, την επένδυση της Eldorado Gold, την πώληση του 30% του «Ελ. Βενιζέλος», αλλά και άλλα σχέδια σε τομείς όπως η ενέργεια.
«Θα υπάρξει μια αυξημένη διάθεση για υψηλής ποιότητας ελληνικά assets από διάφορους τομείς μεταξύ των οποίων η ενέργεια και οι υποδομές» επισημαίνει ο Antonios Timplalexis από τη Nomura σημειώνοντας τις πιο φιλικές προς την οικονομία επενδύσεις αλλά και την υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.
«Οι αποδόσεις θα συνεχίσουν να υποχωρούν όσο θα τους το επιτρέπει το spread έναντι της Γερμανίας» υποστηρίζει ο Θανάσης Δρογώσης από την Pantelakis Securities
Σύμφωνα με τον ίδιο, κρίσιμες θεωρούνται οι αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης.
Σημειώνεται ότι το ελληνικό αίτημα για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ θα υποβάλλει στο σημερινό (13/9/2019) Eurogroup, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης