Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αντίθετη η Γερμανία με την αποχώρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν

Αντίθετη η Γερμανία με την αποχώρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν
Ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση για το Αφγανιστάν εάν αποσυρθούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, προειδοποίησε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας
Η αποχώρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την επιστροφή της σκληροπυρηνικής ισλαμικής κυριαρχίας των Ταλιμπάν, προειδοποίησε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Annegret Kramp-Karrenbauer.
Η Kramp-Karrenbauer, η οποία είναι επίσης επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Angela Merkel και θεωρείται ως η πιθανότερη διάδοχος της καγκελαρίου, δήλωσε ότι η απομάκρυνση των ξένων στρατευμάτων θα ήταν μία ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν.
«Ανησυχώ ότι εάν αποσυρθούμε ( από το Αφγανιστάν) θα αντιμετωπίσουμε τρομακτικές εικόνες με γυναίκες να δέχονται φονικές επιθέσεις και κορίτσια που δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο σχολείο και να παντρευτούν», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας σε συνάντηση γυναικών του CDU.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ματαίωσε νωρίτερα τον Σεπτέμβριο μια προγραμματισμένη συνάντηση με τους ηγέτες των Ταλιμπάν, με στόχο τον τερματισμό της σχεδόν 18χρονης σύγκρουσης στην ασιατική χώρα.
Οι ΗΠΑ έχουν προαναγγείλει ότι θα αποσύρουν περίπου 5.000 στρατιώτες από το Αφγανιστάν και θα κλείσουν πέντε στρατιωτικές βάσεις, στη βάση ενός σχεδίου συμφωνίας με τους Ταλιμπάν.
Η Γερμανία διαθέτει περίπου 1.300 στρατιώτες στο Αφγανιστάν.
Οι ΗΠΑ διαθέτουν περίπου 14.000 στρατιώτες στη χώρα, όπου ο αμερικανικός στρατός διεξήγαγε τις πιο μακρόχρονες επιχειρήσεις στην ιστορία του, που ξεκίνησαν με την εκστρατεία ανατροπής των Ταλιμπάν το 2001 μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης