Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ξανά στους δρόμους τα «κίτρινα γιλέκα» - Συγκρούσεις με την αστυνομία στη Ναντ

Γαλλία: Ξανά στους δρόμους τα «κίτρινα γιλέκα» - Συγκρούσεις με την αστυνομία στη Ναντ
Οι διαδηλώσεις των  «κίτρινων γιλέκων» ξεκίνησαν το 2018 με αφορμή την αύξηση του φόρου στα καύσιμα
Στους δρόμους των γαλλικών πόλεων κατέβηκαν ξανά μετά τη θερινή ανάπαυλα τα «κίτρινα γιλέκα» ενώ στην Ναντ σημειώθηκαν το Σάββατο (14/9) επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. 
Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και αντλίες νερού διαδηλωτές, που εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας ενώ 21 άτομα συνελήφθησαν.
Οι διαδηλώσεις των  «κίτρινων γιλέκων» ξεκίνησαν το 2018 με αφορμή την αύξηση του φόρου στα καύσιμα αλλά σύντομα μετατράπηκαν σε μία γενικευμένη κίνηση διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική Macron.
Ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να αμβλύνει τις αντιδράσεις με αντισταθμιστικά μέτρα ύψους 17 δισ. ευρώ, την αύξηση του κατώτατου μισθού και ορισμένες φοροελαφρύνσεις για τον πλέον φτωχούς συνταξιούχους, υπενθυμίζει το Reuters.
Ωστόσο είναι πλέον αντιμέτωπος με ένα νέο κύμα οργής των πολιτών, λόγω της πολυαναμενόμενης μεταρρύθμισης με την οποία επιδιώκεται η συγχώνευση 42 διαφορετικών συνταξιοδοτικών ταμείων σε ένα ενιαίο.  
Ήδη οι εργαζόμενοι στο Μετρό προχώρησαν την Παρασκευή σε απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση των συντάξεων ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι κλάδοι, όπως δικηγόροι και συμβολαιογράφοι.
Να σημειωθεί ότι, ανάλογη μεταρρύθμιση είχε προσπαθήσει να φέρει προς ψήφιση το 2007 ο Nicolas Sarkozy, χωρίς να τα καταφέρει.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης