Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν σε ΗΠΑ: Βάσεις και αεροπλανοφόρα σας είναι εντός εμβέλειας των πυραύλων μας

Ιράν σε ΗΠΑ: Βάσεις και αεροπλανοφόρα σας είναι εντός εμβέλειας των πυραύλων μας
Οι ΗΠΑ είχαν κατηγορήσει νωρίτερα την Τεχεράνη οτι ευθύνεται για τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco
Σκληρή ήταν η απάντηση του Ιράν στις κατηγορίες των ΗΠΑ οτι ευθύνονται για τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco λέγοντας πως «οι αμερικανικές βάσεις και τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα που βρίσκονται σε απόσταση 2 000 χλμ από το Ιράν είναι εντός της εμβέλειας των ιρανικών πυραύλων» .
Ο διοικητής των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης που έκανε αυτή τη δήλωση δεν άφησε κανένα περιθώριο στις ΗΠΑ ώστε να μην λάβουν αυτό το μήνυμα ως άμεση απειλή υπογραμμίζοντας ότι «το Ιράν ήταν ανέκαθεν έτοιμο για έναν πόλεμο πλήρους έκτασης».
Η αντάρτες Χούτι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν, ανέλαβαν χθες (14/9) την ευθύνη για τις επιθέσεις σε δύο εργοστάσια πετρελαίου της Aramco στην καρδιά της σαουδαραβικής πετρελαϊκής βιομηχανίας, βγάζοντας εκτός μάχης πάνω από το μισό της πετρελαϊκής παραγωγής του βασιλείου και της παγκόσμιας αγοράς.
Παρόλα αυτά ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Pompeo κατηγόρησε το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, αποκλείοντας ενδεχόμενη ανάμιξη της Υεμένης, καταγγέλλοντας την Τεχεράνη για υποκριτική διπλωματία.
Ο Pompeo σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι επιθέσεις προήλθαν από την Υεμένη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης