Θεοδωρικάκος: Οι Έλληνες ενωμένοι θα κρατήσουμε ψηλά την αξία της ελευθερίας

Θεοδωρικάκος: Οι Έλληνες ενωμένοι θα κρατήσουμε ψηλά την αξία της ελευθερίας
"Οι Έλληνες ενωμένοι θα δείξουμε ξανά τον πατριωτισμό μας και θα κρατήσουμε ψηλά την αξία της ελευθερίας", τόνισε ο Τ. Θεοδωρικάκος
«Οι Έλληνες είμαστε ένας λαός που έχει περάσει αιώνες αγώνων για την ελευθερία και τη δημοκρατία.
Σε τούτο το μαρτυρικό τόπο στη λεβεντογέννα Κρήτη, φωνές ναζιστικές δεν μπορούν να φυτρώσουν», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, παρουσία του οποίου συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις για τα 76 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου.
Ο υπουργός, μετά τη δοξολογία - επιμνημόσυνη δέηση και την επίσημη τελετή μνήμης, ανέφερε ότι «εκπροσωπώντας τον κ. Μητσοτάκη, ήρθα σήμερα εδώ για να αποτίσω φόρο τιμής στους νεκρούς του Ολοκαυτώματος στη Βιάννο, που όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να ξεχάσει.
Οι Έλληνες είμαστε ένας λαός που έχει περάσει αιώνες αγώνων για την ελευθερία και τη δημοκρατία.
Σε τούτο το μαρτυρικό τόπο στη λεβεντογέννα Κρήτη, φωνές ναζιστικές δεν μπορούν να φυτρώσουν».
Πρόσθεσε «να θυμίσω ότι λίγα χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα της Βιάννου, οι Ευρωπαίοι, τα ευρωπαϊκά έθνη και κράτη ξεκίνησαν μια σπουδαία πρωτοβουλία, που σήμερα έχει γίνει η ΕΕ, που λειτουργεί ανεξάρτητα από επιμέρους απόψεις, οικονομικές, πολιτικές και τις πολιτικές συγκυρίες.
Να θυμόμαστε ότι χάρη στην ΕΕ έχουμε περάσει στην ευρωπαϊκή ήπειρο και στην πατρίδα μας 75 χρόνια ειρήνης και εμείς που δεν ζήσαμε πόλεμο, θα πρέπει να το διαισθανόμαστε και να το μεταλαμπαδεύσουμε και στις επόμενες γενιές.
Οι Έλληνες ενωμένοι θα δείξουμε ξανά τον πατριωτισμό μας και θα κρατήσουμε ψηλά την αξία της ελευθερίας».
Τέλος, για το ζήτημα των επανορθώσεων της Γερμανίας ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως «το θέμα δεν προσφέρεται για εντυπώσεις και κομματικές σκοπιμότητες.
Ο πρωθυπουργός θα κινηθεί με σύνεση και αποτελεσματικότητα και σε ό,τι αφορά αυτό το ζήτημα».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS