Παγκόσμια πρωταθλήτρια μπάσκετ η Ισπανία - Νίκησε στον τελικό την Αργεντινή με 95 -75

Παγκόσμια πρωταθλήτρια μπάσκετ η Ισπανία - Νίκησε στον τελικό την Αργεντινή με 95 -75
H Ισπανία ανέβηκε εκ νέου στο πρώτο σκαλί του βάθρου
Η Ισπανία είναι η νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Καλαθοσφαίρισης.
Δεκατρία χρόνια μετά το πρώτο της χρυσό μετάλλιο, το 2006, απέναντι στην εθνική Ελλάδας,  η Ισπανία ανέβηκε εκ νέου στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
Αυτή τη φορά νικώντας στο Wukesong Sport Center του Πεκίνου, με 75 - 95, την Αργεντινή του 39χρονου ρέκορντμαν Luis Scola , τον οποίο... εξαφάνισαν με την άμυνά τους!
Και το έκαναν με το ίδιο κυριαρχικό μπάσκετ, την ίδια ασφυκτική πίεση και με μεγάλη διαφορά (άγγιξε και τους +22), όπως και τότε στον τελικό της Σαϊτάμα απέναντι στους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη.
Στο δεύτερο τελικό της ιστορίας της Ισπανίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Marc Gasol, o Ricky Rubio και η παρέα τους έκαναν το 2/2 χαρίζοντας στους συμπατριώτες τους το δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση στην ιστορία.
Μόνο το 1982, είχαν φτάσει ξανά, πριν το 2006 και το 2019, μέχρι την τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου οι Ισπανοί.
Στον 3ο τελικό της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η Αργεντινή, αν και ήθελε να διπλασιάσει τα χρυσά μετάλλια, εν τέλει διπλασίασε τα ασημένια της, δεκαεπτά χρόνια από την ήττα της από τη Γιουγκοσλαβία στον τελικό στην Ινδιανάπολη (2002).
Η Αργεντινή, η πρώτη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, το 1950, στο Μπουένος Άιρες δεν έκανε στο παρκέ αυτά που έπρεπε για να ανέβει στην κορυφή του κόσμου 69 χρόνια μετά, στην 5η παρουσία του Scola σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 31-43, 47-66, 75-95
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS