Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Πιθανή η αξιοποίηση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου για τις παγκόσμιες ενεργειακές ανάγκες

ΗΠΑ: Πιθανή η αξιοποίηση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου για τις παγκόσμιες ενεργειακές ανάγκες
Πιθανή μία συνάντηση του Trump με τον Ιρανό ομόλογό του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Δεν αποκλείει ο Λευκός Οίκος το ενδεχόμενο μίας συνάντησης μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Donald Trump με τον Ιρανό ομόλογό του, Hassan Rouhani ακόμη και μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία.
Παράλληλα η Ουάσινγκτον φέρεται διατεθειμένη να αξιοποιήσει τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου μετά τα πλήγματα στην Aramco, εάν παραστεί ανάγκη.
Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Kellyanne Conway δήλωσε ότι οι επιθέσεις αυτές «δεν βοήθησαν» τις προοπτικές για μια συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο 2019, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμβεί.
«Θα αφήσω τον πρόεδρο (Trump) να ανακοινώσει μια συνάντηση ή μια μη συνάντηση», δήλωσε η Conway στο «Fox News».
Ωστόσο, η Conway δήλωσε απευθυνόμενη στο Ιράν: «Δεν βοηθούν πολύ την περίπτωσή σας», οι επιθέσεις σε μη στρατιωτικές περιοχές και κρίσιμες υποδομές που επηρεάζουν τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας.
Το Ιράν αρνείται τους ισχυρισμούς του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις σε εγκαταστάσεις στην καρδιά της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης μονάδας επεξεργασίας πετρελαίου στον κόσμο.
Η Conway δήλωσε επίσης ότι το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ είναι διατεθειμένο να χρησιμοποιήσει τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου, εάν χρειαστεί, προκειμένου να σταθεροποιηθεί ο παγκόσμιος ενεργειακός ανεφοδιασμός.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης