Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Πολύ πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη – Trump στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Πέτσας: Πολύ πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη – Trump στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Δεν έχει συμφωνηθεί ακριβής ημερομηνία για τη συνάντηση με Trump είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση πως είναι πολύ πιθανή η συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump στα τέλη Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ.Πέτσας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πέτσας υποστήριξε ότι οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες διευκρινίζοντας πάντως πως αυτή την στιγμή δεν έχει συμφωνηθεί ακριβής ημερομηνία για το ραντεβού με τον Donald Trump.
Σημειώνεται πως κατά τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο κ.Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Zoran Zaev και με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Edi Rama.
«Η Αθήνα σχεδιάζει να αναδείξει τις τουρκικές ενέργειες, ειδικά την «παρεμβατικότητα» της Άγκυρας στην Κύπρο, που δυσκολεύει την εξεύρεση λύσης» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, M.Cavusoglu για την Αμμόχωστο.
Όπως είπε, οι διαφορές δεν λύνονται με τις μονομερείς, προκλητικές ενέργειες που επιχειρεί η Τουρκία, τόνισε ότι η Αθήνα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ώστε να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο και ανέφερε ότι πάντοτε είναι καλή συγκυρία για συζήτηση με την Τουρκία καθώς ο διάλογος πάντα βοηθά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης