Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικά κέρδη για τον χρυσό εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Στο +0,71% και τα 1.510,15 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σημαντικά κέρδη για τον χρυσό εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Στο +0,71% και τα 1.510,15 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας τις συνεδριάσεις ορισμένων από τις σημαντικότερες κεντρικές τράπεζες πακγοσμίως
Κέρδη σημείωσεσήμερα Δευτέρα (16/9) ο χρυσός, καθώς η επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία αναμένεται να δημιουργήσουν νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, αυξάνοντας τη ζήτηση προς το πολύτιμο μέταλλο.
Συγκεκριμένα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 είχε άνοδο της τάξεως του +0,71% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.510,15 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά.
Η επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco αναμένεται να μειώσει την παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας κατά 5,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές με γνώση επί του ζητήματος, αναφέρει ότι η πλήρης επαναφορά της παραγωγής θα μπορούσε να χρειαστεί εβδομάδες.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε χθες στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον είναι «έτοιμη και οπλισμένη» για μία ενδεχόμεη «απάντηση» στην επίθεση, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει άφθονο πετρέλαιο ύστερα από την απόφασή του να ρησιμοποιηθούν τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου προκειμένου να εφοδιαστούν κανονικά οι αγορές.
Οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών αργότερα εντός της εβδομάδας, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία που θα ακολουθήσει το πολύτιμο μέταλλο.
Κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Federal Reserve την Τετάρτη (18/9) αναμένεται να ανακοινωθεί νέα μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ μία μέρα αργότερα αναμένονται οι αποφάσεις από τις Κεντρικές Τράπεζες Ιαπωνίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ελβετίας και Νορβηγίας.
Στο επίκεντρο παραμένουν και οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ, καθώς αξιωματούχοι των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν εντός της εβδομάδας προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του επόμενου γύρου συνομιλιών τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Σημαντικά κέρδη σημείωσε και ο άργυρος, με άνοδο 2,34% στα 17,38 δολάρια.
Στον αντίποδα πιέσεις δέχθηκε τόσο το παλλάδιο όσο και η πλατίνα.
Πιο συγκεκριμένα η πλατίνα υποχώρησε 1,34% στα 939,40 δολάρια, ενώ το παλλάδιο κινήθηκε 0,31% χαμηλότερα στα 1.596 δολάρια
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης