Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Fairfax και Fosun ενδιαφέρονται για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής – Οι επενδύσεις στο επίκεντρο της επίσκεψης της Fosun στην Ελλάδα

tags :
Fairfax και Fosun ενδιαφέρονται για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής – Οι επενδύσεις στο επίκεντρο της επίσκεψης της Fosun στην Ελλάδα
Η διοίκηση της κινεζικής Fosun έρχεται στην Ελλάδα προκειμένου να συναντηθεί με κορυφαίους υπουργούς
Πέραν του καναδικού fund Fairfax και ο κινεζικός όμιλος Fosun θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εκ νέου, για την Εθνική Ασφαλιστική.
Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας σχεδιάζει να ανοίξει τη διαδικασία πώλησης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής τον Οκτώβριο του 2019.
Με βάση πληροφορίες υψηλόβαθμο κλιμάκιο της Fosun θα έρθει στην Ελλάδα και θα έχει συναντήσεις με Έλληνες υπουργούς, ώστε να διαμορφώσει μία πιο σαφή εικόνα για το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι η Fosun είναι εκ των βασικών επενδυτών στο Ελληνικό, ενώ ενδιαφέρεται και για την Εθνική Ασφαλιστική.
Υπενθυμίζεται ότι η Fosun είχε συμμετάσχει στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, προσφέροντας 650 εκατ. ευρώ, αλλά ο διαγωνισμός τότε δεν τελεσφόρησε.

Η διαδικασία και ο ρόλος Faifax

Τον Οκτώβριο 2019 αποφασίζει η Εθνική Τράπεζα το χρονοδιάγραμμα για την διαδικασία πώλησης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Αν και η Εθνική υπολογίζει ότι λόγω της βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών θα μπορούσε το τίμημα να αυξηθεί, εντούτοις μετά την αποχώρηση της ολλανδικής NN, το Fairfax παραμένει εκ των βασικών διεκδικητών.
Όμως ο Watsa ο επικεφαλής του καναδικού fund Fairfax και βασικός μέτοχος στην Eurobank με 33% γνωρίζει ότι εάν… ήταν ο μόνος πραγματικός ενδιαφερόμενος για την Εθνική Ασφαλιστική θα καθορίσει τους όρους της διαδικασίας πώλησης.
Η Εθνική τράπεζα σε ένα ουδέτερο σενάριο υπολογίζει ότι θα πάρει 800 εκατ ευρώ ποσό που κεφαλαιακά είναι σχεδόν ουδέτερο.
Πάντως ακόμη και εάν τον Οκτώβριο ξεκινήσει η διαδικασία για να υπάρξει τελική συμφωνία πώλησης θα απαιτηθούν περίπου 6 μήνες, οπότε κατά τον Απρίλιο του 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και θα έχει φανεί εάν το Fairfax ή η Fosun θα αγοράσει τελικώς την Εθνική Ασφαλιστική.
Εάν η Εθνική Ασφαλιστική περάσει στο Fairfax, η Eurolife θα παραμείνει ανεξάρτητη ασφαλιστική εταιρία, το Fairfax θα αγοράσει το 20% που κατέχει η Eurobank και σε μέλλοντα χρόνο ίσως αποφασίσει να συγχωνεύσει τις δύο ασφαλιστικές εταιρίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης