Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έκλεψαν τις εντυπώσεις Motor Oil και Alpha Bank

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έκλεψαν τις εντυπώσεις Motor Oil και Alpha Bank
ΑΓΟΡΑ: Καλοδεχούμενη η αυτονόμηση της αγοράς. Καιρός ήταν… Εντυπωσιακή η σημερινή ημέρα. Σε εξαιρετική φόρμα η Motor Oil, απίστευτοι οι αγοραστές στην Alpha Bank, απογοητευτική η κίνηση στην Ελλάκτωρ και φοβερό το… μηχανάκι στην Πειραιώς.

Ο τζίρος ήταν αρκετά καλός και ειδικά στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης. Συνολικά έγιναν 78,3 εκατ. ευρώ μαζί με πακέτα 9,4 εκατ. ευρώ. Όμως στο πρώτο μισό η αγορά ήταν άτονη. Βρήκε όμως δυνάμεις και έχει και εσωτερικά νέα.

Κλείσαμε τελικά πάνω από τις 865 μονάδες, αλλά θα πρέπει να δούμε και τη συνέχεια. Δημοσιεύονται αποτελέσματα, αλλά ακόμα δεν έχουμε δει αυτό που θα πούμε «να η πιο φθηνή εταιρεία».

MOTOR OIL: Τρομερή κίνηση με μεγάλο όγκο. Στα ύψη το πετρέλαιο, μειώνεται η παραγωγή λόγω Σαουδικής Αραβίας, αλλά εδώ σα να μας έλεγε η πορεία της μετοχής στο ταμπλό «ο θάνατος σου η ζωή μου». Στο +5,5% και στα 21,52 ευρώ. Έχει βέβαια μία τάση να την κάνει… αυτή τη βόλτα η μετοχή. Εννοούμε τα 20 ευρώ μέχρι τα 22 ευρώ.

ALPHA BANK: Απίστευτη σήμερα. Με όγκο 5,8 εκατ. τεμάχια, έκλεισε σχεδόν στα υψηλά ημέρας και στα 1,7190 ευρώ. Κάτω από τα 1,69 ευρώ είχαν μπει μεγάλες εντολές, αλλά οι αγοραστές τις σάρωναν. Έχει βγάλει και θετικά νέα η τράπεζα.

ΤΙΤΑΝ: Επιτέλους! Στα 19 ευρώ με άνοδο 3,37% και όγκο 54 χιλ. τεμάχια. Επιβεβαίωσε τη στήριξη και αντέδρασε (αν βάλουμε το νέο γράφημα ως συνέχεια του παλιού).

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τη μεγάλη εντολή στα 3,10 ευρώ, ενώ ένα μηχανάκι, ρύθμιζε τις πωλήσεις για αρκετές ώρες. Τελικά έκλεισε στα 3,10 ευρώ με όγκο 963 χιλ. τεμάχια και με τους πωλητές να θέλουν ακόμα να δώσουν 718 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δημοσιεύει αποτελέσματα, αλλά το ταμπλό δείχνει πως τα πράγματα έχουν δυσκολίες. Αδύναμοι οι αγοραστές δεν μπόρεσαν σε καμία στιγμή να απορροφήσουν την προσφορά με αξιώσεις. Στα 1,96 ευρώ και στο -3,45% με όγκο 845 χιλ. τεμάχια. Σε τέτοια καλή μέρα για την αγορά, αυτή πήγε τόσο κάτω…

ΟΤΕ: Επιτέλους ξεκόλλησε και η συγκεκριμένη. Με άνοδο 1,78% έκλεισε στα 12,58 ευρώ. Βγαίνει και στις αγορές για νέο ομόλογο και όπως είχε πει στην τηλεδιάσκεψη αυτό που λήγει τώρα θα το πληρώσει με κεφάλαια που διαθέτει. Αν αναχρηματοδοτήσει και το άλλο με χαμηλό επιτόκιο τότε θα μειωθούν οι τόκοι προς όφελος των κερδών.

AEGEAN: Αισιόδοξος ο κ.Βασιλάκης στην τηλεδιάσκεψη για το σύνολο της χρήσης παρά τη μείωση των αφίξεων στην Ελλάδα και τα έξτρα κόστη από καύσιμα και λογιστικό πρότυπο 16.

ΒΑΡΑΓΚΗΣ: Τι ζητάνε κάθε μέρα στο limit up τόσα κομμάτια δεν το έχουμε καταλάβει. Μόνο για όχημα κάνει πλέον η εταιρεία.

ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Ωραία κίνηση στο +4,7% με όγκο 12 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ενδοσυνεδριακά βρέθηκε μέχρι και στα 2 ευρώ αλλά στις δημοπρασίες κατάφερε να κλείσει στα 2,09 ευρώ και με οριακή άνοδο. Ο όγκος στα 30 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 91,4 εκατ. ευρώ. Θα περιμένουμε και εδώ τα αποτελέσματα και να δούμε μήπως γίνεται κάποια αναφορά για τις προοπτικές.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Με 100 τεμάχια την έριξαν 10,7%. Αυτή η πτώση στην αποτίμηση κόστισε μόλις 75 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης