Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Καμία ενημέρωση περί σχεδίου για «άνοιγμα» των Βαρωσίων – Παρακολουθούμε στενά

tags :
ΟΗΕ: Καμία ενημέρωση περί σχεδίου για «άνοιγμα» των Βαρωσίων – Παρακολουθούμε στενά
Οι όποιες απόπειρες για εγκατάσταση σε οποιοδήποτε μέρος των Βαρωσίων άλλων πλην των κατοίκων τους δεν είναι αποδεκτές αναφέρει ο ΟΗΕ
Την θέση ότι ο ΟΗΕ δεν έχει καμία ενημέρωση περί σχεδίων «ανοίγματος» των Βαρωσίων διατύπωσε ο Stephane Dujarric, εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ, ο οποίος υποστήριξε πως τα Ηνωμένα Εθνη θα συνεχίσουν να καθοδηγούνται από τα ψηφίσματα του ΣΑ, και συγκεκριμένα από το ψήφισμα 550, που «θεωρεί ότι οι όποιες απόπειρες για εγκατάσταση σε οποιοδήποτε μέρος των Βαρωσίων άλλων πλην των κατοίκων τους δεν είναι αποδεκτές».
Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ τόνισε επίσης ότι τα Ηνωμένα Εθνη «παρακολουθούν την κατάσταση στενά και συνεχώς», και ισχυρίστηκε ότι «τα ΗΕ δεν έλαβαν καμία επίσημη ενημέρωση για σχέδια ανοίγματος των Βαρωσίων».
Στον εκπρόσωπο  M. Cavusoglu ότι θα ανοίξουν τα Βαρώσια και ρωτήθηκε αν, με αφορμή την ανησυχία που ο Dujarric εξέφρασε δύο μέρες νωρίτερα για δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού Netanyahu περί ενσωμάτωσης της Δυτικής Οχθης, υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για τις τουρκικές δηλώσεις για τα Βαρώσια.
«Θα αφήσω σε σας τις συγκρίσεις διαφορετικών υποθέσεων.
Θα παίρνουμε κάθε θέμα χωριστά.
Το θέμα που αναφέρατε σχετικά με την Κύπρο είναι προφανώς σημαντικό και ευαίσθητο στο πλαίσιο του Κυπριακού» είπε ο Dujarric.
Σε ερώτημα αν εννοεί την Τουρκία όταν λέει πως τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα, ο Dujarric επέμεινε ότι «δεν λάβαμε επίσημη ενημέρωση για το θέμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης