Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Αύριο (18/09) οι αποφάσεις για Novartis - Δεν υπάρχει λογαριασμός για τα πλεονάσματα

Πέτσας: Αύριο (18/09)  οι αποφάσεις για Novartis - Δεν υπάρχει λογαριασμός για τα πλεονάσματα
Η «λύση Τσίπρα» έμπλεκε διαφορετικά πράγματα: τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας με τα πρωτογενή πλεονάσματα, εξήγησε ο κ. Πέτσας
Δεν υπάρχει ειδικός λογαριασμός για τη μείωση των πλεονασμάτων, ξεκαθάρισε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
«Τέτοιος λογαριασμός δεν υπάρχει, αν υπήρχε γιατί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν ενημέρωσε σχετικά τον Χρήστο Σταϊκούρα;», διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Η «λύση Τσίπρα» έμπλεκε διαφορετικά πράγματα: τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας με τα πρωτογενή πλεονάσματα, εξήγησε ο κ. Πέτσας.
Όσον αφορά την υπόθεση Novartis, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι αφορά τη Βουλή και οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα και τη διάθεση των εξουσιών.
«Θα έχουμε θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με ανακοίνωση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, Στ. Καλαφάτη», τόνισε.
Όσον αφορά τις ανησυχίες για την κρίση στην αγορά πετρελαίου και το ενδεχόμενο αύξησης των τιμών στα καύσιμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι πραγματοποιούνται ήδη έλεγχοι, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Το ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης θα εξεταστεί τις επόμενες εβδομάδες.
Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι μετά τη σχετική ενημέρωση που παρείχε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στους ομολόγους του στο eurogroup, χθες έστειλε επιστολές στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
«Είναι ένα αποφασιστικό βήμα μείωσης του κόστους δανεισμού με πολλαπλά οφέλη», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας αναφέροντας ότι το κέρδος για το Δημόσιο θα είναι 70 εκατ. ευρώ το χρόνο, θα βελτιωθούν οι δείκτες βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, θα έχουμε έμμεσες θετικές επιδράσεις στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, θα ενισχυθεί η αξιοπιστία και η αυτοπεποίθησή μας και «θα συμβάλλει στην αποδοχή της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων».
Αναφερόμενος στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ο κ. Πέτσας είπε ότι αναδείχθηκε η μεγάλη διαφορά στις προτεραιότητες και τον πολιτικό λόγο.
Ο πρωθυπουργός, συνέχισε, κατέθεσε συγκροτημένο σχέδιο με δωδεκάμηνο ορίζοντα που οδηγεί σε ανάπτυξη για όλους, νέο πλούτο, επενδύσεις και δουλειές.
«Ο κ. Τσίπρας με το σύνθημα ‘είμαστε εδώ', ξέχασε τους πολίτες και απευθύνθηκε στο εσωκομματικό του ακροατήριο», συμπλήρωσε αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε γενικόλογες αναφορές και «κατέφυγε στο λαϊκισμό και δυστυχώς στο ψέμα».
Σε ό,τι αφορά το Μετρό Θεσσαλονίκης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ανέκδοτο είναι οι μουσαμάδες που εγκαινίασε ο κ. Τσίπρας» και τόνισε πως η κυβέρνηση υποστηρίζει λύση ώστε και μετρό να έχουμε και τα αρχαία να προστατεύσουμε με το μικρότερο κόστος και το συντομότερο δυνατό.
Eπίσης δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εξωραΐσει την κατάσταση στην αγορά εργασίας. «Την αλήθεια την ξέρουν οι εργαζόμενοι.
Επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης αυξήθηκε η υποδηλωμένη και η αδήλωτη εργασία καθώς και η μερική απασχόληση», συνέχισε.
Για το προσφυγικό τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας «ξέχασε τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που χαρακτήριζαν τη Μόρια κολαστήριο και ντροπή ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα της OLAF και του Ελεγκτικού Συνεδρίου».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Υπουργείο Εργασίας, το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ινδονησίας και το απόγευμα θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για το αθλητικό νομοσχέδιο.
Την Παρασκευή θα εγκαινιάσει την ώρα του πρωθυπουργού στη Βουλή, την Κυριακή θα συναντηθεί με το ΔΣ εταιρείας που θα δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη το πρώτο από τα 6 διεθνή κέντρα τεχνολογίας και το απόγευμα θα αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμμετάσχει στην Γενικής Συνέλευση του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης