Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να εκδικηθεί το ΣΥΡΙΖΑ γιατί ανέδειξε το σκάνδαλο Novartis

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να εκδικηθεί το ΣΥΡΙΖΑ γιατί ανέδειξε το σκάνδαλο Novartis
Να έχει το θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση αν προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια είπε ο κ.Χαρίτσης
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να εκδικηθεί το ΣΥΡΙΖΑ γιατί ανέδειξε το σκάνδαλο Novartis υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση αν προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια να έχει το θάρρος να αναλάβει και την πολιτική ευθύνη.
«Πρόκειται για ένα πανθομολογούμενο, διεθνές σκάνδαλο.
Στην Ελλάδα ως χώρα αναφοράς για πάνω από 20 χώρες, γίνονταν υπερτιμολογήσεις που οδηγούσαν σε υπερκέρδη τη Novartis σε όλη την Ευρώπη.
Εμείς κάναμε ό,τι έπρεπε και κατηγορηθήκαμε ότι αναδείξαμε πολιτικά το σκάνδαλο και συνολικά το "πάρτι" στο φάρμακο.
Δεν είμαστε δικαστές, η Δικαιοσύνη κάνει διεξοδική έρευνα.
Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να διαδραματίζεται ένα δεύτερο σκάνδαλο από την πλευρά της κυβέρνησης, για να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση της υπόθεσης.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να εκδικηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ανέδειξε το σκάνδαλο» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Χαρίτσης.
Απαντώντας στο ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής, ο κ.Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «αν τελικά προχωρήσει η κυβέρνηση σε τέτοια ενέργεια, να έχει το θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη».
«Πρώτα όμως πρέπει να λύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα, να δουν σε ποιες πιέσεις θα ενδώσουν και σε ποιες θα αντισταθούν.
Εμείς είμαστε εδώ, δεν κάνουμε πίσω.
Θα διερευνήσουμε όλες τις πτυχές της υπόθεσης σε βάθος» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για τα θέματα της οικονομίας.
«Το κοινωνικό μέρισμα το δώσαμε στο τέλος του χρόνου το 2016, το 2017 και το 2018.
Αυτό που δώσαμε πριν από τις εκλογές ήταν 13η σύνταξη.
Η κυβέρνηση συγχέει δύο ανόμοια πράγματα.
Από το μέτρο του κοινωνικού μερίσματος στηρίχθηκαν 1,5 εκατ. πολίτες.
Τον Μάιο του 2019 ανακοινώσαμε μια σειρά από μέτρα ελάφρυνσης.
Είχαμε πει ότι εφόσον είχαμε δημοσιονομική δυνατότητα δεν δίνουμε επίδομα, αλλά μόνιμη στήριξη με τη μορφή της 13ης σύνταξης.
Τώρα, η κυβέρνηση δεν συνεχίζει αυτό το μέτρο και ταυτόχρονα λέει ότι δεν θα δώσει φέτος το κοινωνικό μέρισμα, που δόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.
Τα μέτρα που είχαμε ανακοινώσει είχαν ενταχθεί στον προϋπολογισμό, δεν ήταν έκτακτα ή παροχολογία.
Το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να συνεχιστεί, αλλά η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν την ενδιαφέρει να ενισχύσει τα μικρομεσαία ή ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, αλλά τα υψηλότερα εισοδήματα» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης