Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Πιθανή η προανακριτική για Παπαγγελόπουλο αλλά όχι για Τσίπρα - Αύριο (18/9) οι αποφάσεις

Υπόθεση Novartis: Πιθανή η προανακριτική για Παπαγγελόπουλο αλλά όχι για Τσίπρα - Αύριο (18/9) οι αποφάσεις
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε δεν επιθυμεί την εμπλοκή του προκατόχου του Αλέξη Τσίπρα
Στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά όχι για τον Αλέξη Τσίπρα προσανατολίζεται η κυβερνητική πλειοψηφία, σύμφωνα με πληροφορίες.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει κατονομάσει τον κ. Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν» της Δικαιοσύνης, καταγγέλλοντας ως πολιτική σκευωρία την υπόθεση Novartis.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, ενώ όπως δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η υπόθεση αφορά τη Βουλή, οι αποφάσεις θα ληφθούν αύριο και η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα και τη διάθεση των εξουσιών.
«Θα έχουμε θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με ανακοίνωση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, Στ. Καλαφάτη», τόνισε ο κ. Πέτσας.
Ο φάκελος που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή και θα ανοίξει αύριο και ειδικότερα όσα αναφέρει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, θα κρίνουν τις τελικές εξελίξεις.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε δεν επιθυμεί την εμπλοκή του προκατόχου του Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Μπακογιάννη: Τεράστιο το φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ για Novartis – Αύριο 18/9 η απόφαση της κυβέρνησης για τη σύσταση ή όχι εξεταστικής

Για τεράστιο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση της Novartis έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και ενώ αναμένεται αύριο Τετάρτη 18/9 η απόφαση της κυβέρνησης για το εάν θα συσταθεί ή όχι εξεταστική επιτροπή για το εν λόγω ζήτημα.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Μπακογιάννη υποστήριξε ότι ο κ.Παπαγγελόπουλος ως μη πολιτικό πρόσωπο πρέπει να κριθεί από την τακτική Δικαιοσύνη.
«Η υπόθεση ήταν ένα τεράστιο πολιτικό φιάσκο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όμως ήταν και μια υπόθεση που πλήγωσε το πολιτικό σύστημα και πλήγωσε πάρα πολύ δέκα ανθρώπους.
Κατά τη γνώμη μου ήταν στημένο.
Υπέφεραν τρομερά, ξέρω τι θα πει, όχι να σε κοιτάνε μόνο οι αντίπαλοι αλλά και οι δικοί σου με ερωτηματικά στα μάτια.
Θεωρώ ότι ο κόσμος πιστεύει ότι όλες αυτές οι εξεταστικές δεν βγάζουν τίποτα άλλο παρά ένα πολιτικό αποτέλεσμα.
Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος από τη στιγμή που δεν έχει ασυλία, πρέπει να τον κρίνει η τακτική δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του.
Αν προκύψουν από τη δικογραφία του Παπαγγελόπουλο στοιχεία τα οποία αφορούν άλλους πολιτικούς, τότε να το δούμε σε επίπεδο πλέον νόμου.
Αυτή είναι η γνώμη μου.
Το τεκμήριο αυτή τη στιγμή το έχει η δικαιοσύνη.
Ο Τσίπρας αυτή τη στιγμή, τώρα, είναι εκτός κάδρου.
Αν προκύψουν στοιχεία τα οποία να αφορούν τον κ. Τσίπρα, βεβαίως να έρθει ο κ. Τσίπρας.
Κουκούλωμα της υπόθεσης δεν αντέχεται» υποστήριξε η κα.Μπακογιάννη, η οποία ερωτηθείσα για τη δήλωση Σαμαρά ότι θα φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση, είπε ότι «δεν έχω συζητήσει και δεν ξέρω την άποψη του, όμως την εικόνα του Τάκη Πικραμμένου να καλεί στη Βουλή δεν θα την ξεχάσω ποτέ».
«Αυτή η ιστορία πλήγωσε τους ανθρώπους, τις οικογένειές τους και το κόμμα μου.
Μας πλήγωσε τρομερά και μας ενδιαφέρει να φτάσουμε στην άκρη την υπόθεση και να φανεί ο υπαίτιος» τόνισε η κα.Μπακογιάννη, η οποία κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσειςΤσίπρα, ο οποίος απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη είπε από τη ΔΕΘ «αν τολμάει ας κάνει εξεταστική», τόνισε ότι «τα νταηλίκια του ο Τσίπρας να τα κάνει εκεί που τον παίρνει. Νταηλίκια στη Θεσσαλονίκη δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις. Να δω όταν θα κληθεί από την τακτική δικαιοσύνη τι θα κάνει».

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να εκδικηθεί το ΣΥΡΙΖΑ γιατί ανέδειξε το σκάνδαλο Novartis

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να εκδικηθεί το ΣΥΡΙΖΑ γιατί ανέδειξε το σκάνδαλο Novartis υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση αν προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια να έχει το θάρρος να αναλάβει και την πολιτική ευθύνη.
«Πρόκειται για ένα πανθομολογούμενο, διεθνές σκάνδαλο.
Στην Ελλάδα ως χώρα αναφοράς για πάνω από 20 χώρες, γίνονταν υπερτιμολογήσεις που οδηγούσαν σε υπερκέρδη τη Novartis σε όλη την Ευρώπη.
Εμείς κάναμε ό,τι έπρεπε και κατηγορηθήκαμε ότι αναδείξαμε πολιτικά το σκάνδαλο και συνολικά το "πάρτι" στο φάρμακο.
Δεν είμαστε δικαστές, η Δικαιοσύνη κάνει διεξοδική έρευνα.
Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να διαδραματίζεται ένα δεύτερο σκάνδαλο από την πλευρά της κυβέρνησης, για να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση της υπόθεσης.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να εκδικηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ανέδειξε το σκάνδαλο» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Χαρίτσης.
Απαντώντας στο ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής, ο κ.Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «αν τελικά προχωρήσει η κυβέρνηση σε τέτοια ενέργεια, να έχει το θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη».
«Πρώτα όμως πρέπει να λύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα, να δουν σε ποιες πιέσεις θα ενδώσουν και σε ποιες θα αντισταθούν.
Εμείς είμαστε εδώ, δεν κάνουμε πίσω.
Θα διερευνήσουμε όλες τις πτυχές της υπόθεσης σε βάθος» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για τα θέματα της οικονομίας.
«Το κοινωνικό μέρισμα το δώσαμε στο τέλος του χρόνου το 2016, το 2017 και το 2018.
Αυτό που δώσαμε πριν από τις εκλογές ήταν 13η σύνταξη.
Η κυβέρνηση συγχέει δύο ανόμοια πράγματα.
Από το μέτρο του κοινωνικού μερίσματος στηρίχθηκαν 1,5 εκατ. πολίτες.
Τον Μάιο του 2019 ανακοινώσαμε μια σειρά από μέτρα ελάφρυνσης.
Είχαμε πει ότι εφόσον είχαμε δημοσιονομική δυνατότητα δεν δίνουμε επίδομα, αλλά μόνιμη στήριξη με τη μορφή της 13ης σύνταξης.
Τώρα, η κυβέρνηση δεν συνεχίζει αυτό το μέτρο και ταυτόχρονα λέει ότι δεν θα δώσει φέτος το κοινωνικό μέρισμα, που δόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.
Τα μέτρα που είχαμε ανακοινώσει είχαν ενταχθεί στον προϋπολογισμό, δεν ήταν έκτακτα ή παροχολογία.
Το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να συνεχιστεί, αλλά η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν την ενδιαφέρει να ενισχύσει τα μικρομεσαία ή ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, αλλά τα υψηλότερα εισοδήματα» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης.

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ) για Novartis: Χρειάζεται έρευνα σε βάθος - Περιμένουμε τα στοιχεία από τη Δικαιοσύνη

Την θέση ότι χρειάζεται έρευνα σε βάθος για την υπόθεση της Novartis διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης, ο οποίος είπε πως το ΚΙΝΑΛ θα διαμορφώσει τη θέση και τη στάση του όταν λάβει υπόψη όλες τις πληροφορίες.
«Η πάγια θέση μας για την πολιτική ζωή του τόπου είναι πως η διαφάνεια και η δικαιοσύνη πρέπει να ισχύει για τους πάντες, πάντα και παντού.
Είναι προφανές πως στην υπόθεση Novartis χρειάζεται έρευνα σε βάθος.
Περιμένουμε, λοιπόν, το φάκελο στην Βουλή, για να δούμε όλα τα στοιχεία που αναφέρονται και αναλόγως θα πράξουμε» είπε ο κ.Χρηστίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης