Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αξιωματούχος ΗΠΑ: Από το Ιράν εκτοξεύθηκαν πύραυλοι cruize κατά της Aramco

tags :
Αξιωματούχος ΗΠΑ: Από το Ιράν εκτοξεύθηκαν πύραυλοι cruize κατά της Aramco
Αμερικανός αξιωματούχος: Από ιρανικό έδαφος οι επιθέσεις στην Aramco
Κόκκινο «χτυπά» η αγωνία, με τον πόλεμο δηλώσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν να μαίνεται και την εμπρηστική ρητορική μεταξύ των δύο πλευρών να δημιιουργεί ζωηρό προβληματισμό για ενδεχόμενο σύγκρουσης.
Η Ουάσινγκτον επαναλαμβάνει ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στην Aramco, στη Σαουδική Αραβία, την ευθύνη των οποίων ανέλαβαν οι αντάρτες της Υεμένης Χούτι, που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη.
Αυτή τη φορά πάντως οι ΗΠΑ προτάσσουν αποδείξεις που ενοχοποιούν το Ιράν.
Για τις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι Κρουζ, υποστήριξε Αμερικανός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η αμερικανική διοίκηση ετοιμάζει φάκελο για να αποδείξει τα λεγόμενά της και να πείσει τη διεθνή κοινότητα, ιδίως τους Ευρωπαίους, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, διευκρίνισε ο αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Παρά το γεγονός ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούτι, που πραγματοποιούν συχνά, από την Υεμένη, ρίψεις βαλλιστικών πυραύλων εναντίον στόχων στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαθέτουν στοιχεία που επιτρέπουν να εντοπιστεί η προέλευση των πυρών, σημείωσε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Στο ερώτημα, που του τέθηκε, εάν η Ουάσιγκτον έχει τη βεβαιότητα ότι οι πύραυλοι προήλθαν από ιρανικό έδαφος, ο αξιωματούχος απάντησε «ναι».
Απάντησε, ακόμη, καταφατικά στο ερώτημα εάν γνωρίζει αν χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι Κρουζ.
Αρνήθηκε, εντούτοις, να διευκρινίσει τον αριθμό των πυραύλων Κρουζ που χρησιμοποιήθηκαν.
«Δεν θα υπεισέλθω σε αυτού του είδους τις πληροφορίες» απάντησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης