Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Fed - Oριακές μεταβολές στους δείκτες

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Fed - Oριακές μεταβολές στους δείκτες
Η Fed είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια στις 21.00 ώρα Ελλάδας
Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν όψει των σημερινών αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει οριακή μεταβολή +0,08% στις 12.381 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο διαπραγματεύεται στις 7.317 μονάδες (-0,03%).
Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,14% στις 5.623 μονάδες.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει άνοδο 0,46% στις 21.899 μονάδες.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχωρεί 0,16% στις 8.990 μονάδες.
Στο ταμπλό, η ελβετική εταιρία ειδών πολυτελείας Richemont υποχωρεί σχεδόν 5%, ασκώντας τις περισσότερες πιέσεις στον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600, ενώ η μετοχή της Swatch σημειώνει απώλειες 2,4% ύστερα από αρνητική έκθεση της UBS.
Η Fed είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια στις 21.00 ώρα Ελλάδας, ενώ αναμένεται να τα μειώσει για δεύτερη φορά φέτος, παρά τις βαθιές διαφωνίες μεταξύ των αξιωματούχων της για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας κίνησης.
Όσον αφορά τις εξελίξεις σχετικά με την επίθεση στη Saudi Aramco, σταθεροποιείται η αγορά πετρελαίου μετά τις διαβεβαιώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι θα αποκαταστήσει πλήρως την παραγωγή έως τα τέλη του μήνα.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το brent ενισχύεται 0,5% στα 64,9 δολ. το βαρέλι, ενώ το αργό σημειώνει άνοδο 0,24% στα 59,30 δολ. το βαρέλι.
Υπενθυμίζεται ότι με τις επιθέσεις τέθηκε εκτός παραγωγή ύψους 5,7 εκατ. βαρελιών ημερησίως, δηλαδή το 50% της παραγωγής της Σ. Αραβίας και περί του 5% της παγκόσμιας πετρελαϊκής παραγωγής.
Μετά τις αρχικές εκτιμήσεις για χάος στην αγορά ενέργειας, επικρατούν πιο ψύχραιμες φωνές.
«Εκτιμώ ότι η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου θα είναι βραχυπρόθεσμη, δεδομένης της ανησυχητικής εικόνας που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία», σχολιάζει ο Akira Takei,  fund manager στην Asset Management One.
Ωστόσο, κρίσιμος θεωρείται ο γεωπολιτικός παράγοντας, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης στρατιωτικής σύρραξης στον Περσικό Κόλπο.
Μάλιστα, η Σαουδική Αραβία αναμένεται να παρουσιάσει στοιχεία και πληροφορίες που θα δείχνουν εμπλοκή του Ιράν στην επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης