Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος (υπ. Εσωτερικών): Ενιαία η κυβερνητική γραμμή στην υπόθεση Novartis

Θεοδωρικάκος (υπ. Εσωτερικών): Ενιαία η κυβερνητική γραμμή στην υπόθεση Novartis
Μπορεί να υπάρχουν και διαφορετικές σκέψεις, αλλά υπάρχει και τηρείται η ενιαία γραμμή είπε ο κ.Θεοδωρικάκος
Την θέση ότι η κυβέρνηση έχει ενιαία γραμμή απέναντι στην υπόθεση της Novartis διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στη διαφαινόμενη πρόθεση της ΝΔ να στείλει τον Δ.Παπαγγελόπουλο σε προανακριτική επιτροπή.
«Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο γραμμές, υπάρχει μια ενιαία κυβερνητική γραμμή η οποία εκφράζεται από τα επίσημα όργανα, πρώτα από όλα από τον πρωθυπουργό.
Σε όλα τα ανοιχτά δημοκρατικά κόμματα και η ΝΔ είναι τέτοιο κόμμα μπορεί να υπάρχουν και διαφορετικές σκέψεις, αυτό δεν είναι κακό, σημασία έχει ότι υπάρχει πάντοτε και τηρείται η ενιαία κυβερνητική γραμμή.
Το θέμα θα έρθει στη Βουλή και θα αντιμετωπιστεί και η στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μην έχετε καμία αμφιβολία θα είναι απολύτως ενιαία» τόνισε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας πως η ΝΔ κινείται με όρους απόλυτης αξιοπιστίας, σημειώνοντας ότι η Novartis αποδείχθηκε ένα αντίστροφο σκάνδαλο.
«Κάποιοι μεθόδευσαν την υπόθεση και κρέμασαν στα μανταλάκια 10 πολιτικά πρόσωπα.
Ο λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια» είπε ο κ.Θεοδωρικάκος.
Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ.Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι είναι επιζήμια για τη χώρα, αλλά έσπευσε να τονίσει ότι δεν μπορεί να αλλάξει.
«Με ξεκάθαρο τρόπο ο κ. Μητσοτάκης είχε σταθεί ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία την είχε χαρακτηρίσει επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, την ίδια άποψη διατυπώνουμε και σήμερα.
Και επειδή είχαμε και έχουμε αυτή την άποψη προτού υπογραφεί αυτή η συμφωνία κάναμε τα πάντα για να εμποδίσουμε την επίτευξή της και την υπογραφή της.
Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και είχαμε προειδοποιήσει από τότε ότι εκείνη ήταν η ώρα για να σταματήσει κανείς αυτή τη συμφωνία γιατί δεν μπορεί μια διεθνής συνθήκη που έχει την υπογραφή του ελληνικού κοινοβουλίου και του πρωθυπουργού να αλλάξει στη συνέχεια.
Είχαμε επίσης δεσμευτεί ότι θα δώσουμε σκληρό αγώνα, όσο γίνεται, να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας και στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός πλέον παίρνει μια σειρά δράσεις και πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τη Μακεδονία μας, για να στηρίξουμε όλη τη Βόρεια Ελλάδα με ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, για να επικοινωνήσουμε σε όλη τη γη ότι αυτή είναι η αληθινή, η αυθεντική Μακεδονία, αυτή είναι η περιφέρεια η οποία αξίζει να στηριχτεί και να προχωρήσει μπροστά με ισχυρούς και βιώσιμους αναπτυξιακούς ρυθμούς.
Και σε αυτό το θέμα η στάση μας ήταν και είναι απολύτως συνεπής και αξιόπιστη και είναι ντροπή αυτοί που έκαναν έναν επαίσχυντο συμβιβασμό να κατηγορούν σήμερα τη ΝΔ για ασυνέπεια» υποστήριξε ο κ.Θεοδωρικάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης