Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αυτονομήθηκε το ΧΑ, ανοίγει την όρεξη για νέα υψηλά

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αυτονομήθηκε το ΧΑ, ανοίγει την όρεξη για νέα υψηλά
ΑΓΟΡΑ: Ήρθαν κάποιες εντολές που αποδίδονται στις παρουσιάσεις των ελληνικών εταιρειών στο Λονδίνο, αλλά ξέσπασε και η αγορά και κυρίως αρκετές μετοχές που δεν υποχωρούσαν εδώ και μέρες. Πολύ καλή η συνεδρίαση και θέλουμε να πιστεύουμε πως και το νέο ρεκόρ στα ομόλογα συμβάλει και πρέπει να συμβάλει. Να σημειωθεί και το γεγονός ότι αυτονομηθήκαμε για μία ακόμη φορά. Σε συμβαίνει και συχνά… 
 
Επίσης θετικό αντίκτυπο στη μετοχή της ΔΕΗ είχαν οι δηλώσεις Χατζηδάκη. Μεγάλος ο τζίρος στις τραπεζικές μετοχές και συνολικά καλός στην αγορά, αν αναλογιστούμε μάλιστα πως οι τελευταίες συνεδριάσεις ήταν εξαιρετικά υποτονικές. 
 
Μένει να δούμε αν έχει κρατήσει δυνάμεις και για την αυριανή συνεδρίαση και αν θα μπορέσει να κάνει νέο υψηλό που ίσως μας δώσει ένα καλό φινάλε για το κλείσιμο της χρονιάς. Όχι πως μέχρι τώρα έχουμε παράπονο. 
 
ΟΤΕ: Αποκτά βηματισμό και δείχνει πως το μεγάλο μάζεμα που γινόταν στα 12 ευρώ αποδίδει. Με όγκο 754 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 12,77 ευρώ με υψηλό ημέρας τα 12,79 ευρώ και έμειναν και κομμάτια στους αγοραστές στο κλείσιμο. Έχουν αρχίσει και κάνουν όνειρα πολλοί μετά το επιτόκιο που «κλείδωσε» ο οργανισμός, αλλά βέβαια δεν είναι όλοι ΟΤΕ. 
 
ΛΑΜΔΑ: Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή ανήλθε στις 190 χιλ. τεμάχια. Χαμηλό ημέρας στα 7,63 ευρώ και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 8,01 ευρώ. Μάλιστα οι αγοραστές ζητούσαν 46 χιλ. τεμάχια στην τιμή κλεισίματος. 
 
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συνεχίζονται οι μεγάλες πωλήσεις που πιέζουν τη μετοχή χαμηλότερα. Έχει γίνει μεγάλος όγκος στις τελευταίες 20 περίπου συνεδριάσεις που παρακολουθούμε την πορεία της και βλέπουμε ότι έχει μεγάλο πωλητή ο οποίος πλέον δείχνει πιο… βιαστικός. Για να δούμε αν θα έχουμε κάποια γνωστοποίηση, γιατί να  είναι πολλοί και μικροί μάλλον θα πρέπει να το αποκλείσουμε.
 
ΔΕΗ: Έδωσε ανάσες στη μετοχή η δήλωση Χατζηδάκη, ο οποίος ανέφερε ότι θα συμφωνεί ο ορκωτός. Θεωρούμε πως δόθηκαν κάποιες κατευθύνσεις και από τις δύο πλευρές για το αν οι κινήσεις είναι στη σωστή κατεύθυνση και τι πρέπει να γίνει. 
 
ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν 60 χιλ. τεμάχια για αγορά στα 3,20 ευρώ και 19 χιλ. στα 2,57 ευρώ, έδιναν κλείσιμο στα 2,65 ευρώ με όγκο 60 χιλ. τεμάχια. Η τελευταία πράξη είχε γίνει στα 2,57 ευρώ. Μετά από λίγο οι 60 χιλ. έγιναν 30 χιλ. τεμάχια και λίγο πριν γίνουν οι δημοπρασίες πήγαν στα 2,54 ευρώ, για να μη γίνουν ουσιαστικά. Η μετοχή έκλεισε στα 2,58 ευρώ με 1.255 τεμάχια. 
 
Θυμίζουμε πως ανάλογα είδαμε και στο σημερινό preopening και τα είδαμε και στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Αυτά τα παιχνιδάκια δεν αρέσουν στη μετοχή και θυμίζουν άλλες εποχές. Είναι χειρότερα από εκείνα που κάποιοι λίγο πριν το κλείσιμο με μαρκετιές προσπαθούσαν να την κλείσουν σε σημαντική απόσταση από τις τελευταίες τιμές (είτε πάνω είτε κάτω). Αυτός βέβαια ο «γαλαντόμος» που έβαζε τις μεγάλες εντολές τα 3,7 χιλ. τεμάχια που έμειναν στους πωλητές στο κλείσιμο στα 2,58 ευρώ δεν τα πείραξε.  
 
FORTHNET: Η προσδοκία εξαγοράς από τον κ.Μαρινάκη δίνει ώθηση στη μετοχή. Έκλεισε στα 0,33 ευρώ στο limit up με αγοραστές. Ο δρόμος είναι ακόμα μεγάλος και για τη στήλη το ερώτημα είναι πως θα διαμορφωθούν υποχρεώσεις και καθαρή θέση όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία. 
 
ΑΛΟΥΜΥΛ: Στο +10% με όγκο 93 χιλ. τεμάχια. Πλησιάζει λέει η ώρα που θα κλείσει η συμφωνία. Άντε να δούμε και τους τελικούς όρους να μπορέσουμε να βγάλουμε και κάποια εκτίμηση. Η στήλη έχει την άποψη πως ο δανεισμός θα παραμείνει μεγάλος, ενώ θα υπάρξει dilution προς όφελος του μεγαλομετόχου. 
 
ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Είχαμε καιρό να δούμε όγκο 10 χιλ. τεμάχια στη μετοχή. Περιμένουμε και εδώ το εξάμηνο για να δούμε ποια θα έχει το προβάδισμα, η συγκεκριμένη ή η ΑΛΜΥ; Πάντως αυτή δεν έχει κάποια ασφυκτική πίεση από τις τράπεζες. 
 
ΑS COMPANY: Πακέτο 100 χιλ. τεμαχίων  στα 3,45 ευρώ με τη μετοχή να κλείνει στα 3,28 ευρώ και με άνοδο 3,47%. 
 
AUTOHELLAS: Μετά την κίνηση και την αύξηση του όγκου συναλλαγών, η μετοχή συνεχίζει να κάνει μεγάλο όγκο. Σήμερα έγιναν 104 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε στα 6,78 ευρώ με άνοδο 0,89% και αποτίμηση 331 εκατ. ευρώ. 
 
UNIBIOS: Μπήκαν τα καινούρια κομμάτια από την αύξηση αλλά κατά την άποψή μας δεν δικαιολογούν τη μεγάλη πτώση της μετοχής και ειδικά τον όγκο. Με νέο αριθμό μετοχών 15,6 εκατ. τεμάχια έγινε όγκος 706 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε με απώλειες σχεδόν 9%. Μέχρι ένα σημείο θα δικαιολογούμε τις προθέσεις κάποιων να κατοχυρώσουν ένα καλό κέρδος που προέκυψε από την αύξηση, αλλά περί το 4,5% του συνόλου των μετοχών διακινήθηκε και μάλλον είναι μεγαλούτσικο.

Γιώργος Κατικάς
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης