Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell: Δεν βλέπω την ανάγκη για επιθετική μείωση επιτοκίων - Η οικονομία είναι σε καλή κατάσταση

tags :
Powell: Δεν βλέπω την ανάγκη για επιθετική μείωση επιτοκίων - Η οικονομία είναι σε καλή κατάσταση
Έμμεση απάντηση του Powell στις επιθέσεις Trump για τα επιτόκια
H Fed δεν είναι ανάγκη να προχωρήσει σε επιθετικές μειώσεις επιτοκίων, καθώς η αμερικανική οικονομία δεν έχει αυτήν την ανάγκη, τόνισε ο επικεφαλής της τράπεζας, Jerome Powell, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίασή της.
«Εάν η οικονομία αρχίζει να υποχωρεί, τότε ένας πιο εκτεταμένος κύκλος επιτοκίων θα είναι η κατάλληλη τακτική.
Δεν βλέπουμε να ισχύει κάτι τέτοιο και δεν αναμένουμε κάτι τέτοιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Προσφέρε, όμως, μία αχτίδα αισιοδοξία στην αγορά, καθώς απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση, υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρξει εκ νέου «αύξηση του ισολογισμού», υπονοώντας ότι εάν κριθεί απαραίτητη ο Fed θα επαναφέρει σε χρήση το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Επανέλαβε ότι η τράπεζα παρακολουθεί στενά όχι μόνο τις εξελίξεις στις ΗΠΑ αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο και την πορεία της διεθνούς οικονομίας, με περισσότερη προσοχή να δίνεται στις οικονομίες Ευρώπης και Κίνας.
Υποστήριξε ακόμη ότι οι εμπορικές εντάσεις δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση κάτι θετικό για την ανάπτυξη και θα πρέπει να υπάρχει ψύχραιμη αντιμετώπισή τους.
Αναφερόμενος στο θέμα της ρευστότητας και των προβλημάτων που έχουν εμφανισθεί στην αγορά overnight repo rate περιορίστηκε να δηλώσει ότι η Fed διαθέτει όλα τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να αντιμετωπίσει μία τέτοια κατάσταση και φυσικά θα τα χρησιμοποιήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης