Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας στον απόηχο Fed και BoJ - Πτώση -1,3% στον Hang Seng

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας στον απόηχο Fed και BoJ - Πτώση -1,3% στον Hang Seng
Όσον αφορά τις εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου, oι τιμές του μαύρου χρυσού καταγράφουν άνοδο
Μεικτά πρόσημα καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, στον απόηχο των ανακοινώσεων από τη Federal Reserve και την Bank of Japan.
Στο Χονγκ Κονγκ o δείκτης Hang Seng κατέγραφε απώλειες 1,3% στις 26.406 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο έκλεισε με άνοδο 0,38% στις 22.044 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημείωνε άνοδο 0,46% στις 2.999 μονάδες.
Ο Asia Dow υποχωρούσε 0,67% στις 3.199 μονάδες.
Όσον αφορά την αγορά πετρελαίου, oι τιμές του μαύρου χρυσού καταγράφουν άνοδο, με τις εξελίξεις στον απόηχο της επίθεσης στη Saudi Aramco να παραμένουν στο επίκεντρο. 
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το πετρέλαιο τύπου Brent ενισχύεται 0,44% στα 63,88 δολ. το βαρέλι.
Το αργό σημειώνει άνοδο 0,4% στα 58,30 δολ. το βαρέλι.
Σε σχέση με τη νομισματική πολιτική, αμετάβλητη διατήρησε η Τράπεζα της Ιαπωνίας τη νομισματική της πολιτική, όπως αναμενόταν, ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο χαλάρωσης στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου.
Η κεντρική τράπεζα διατήρησε το ειτόκιο στο -0,1%, τον στόχο για την απόδοση του 10ετούς σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα και τον ρυθμό αγοράς assets στα 80 τρισ. γεν ετησίως.
Στη συνεδρίαση στις 30-31 Οκτωβρίου θα εξετάσει πιο προσεκτικά τις κινήσεις της, σημειώνοντας  ότι οι οικονομίες διεθνώς καταγράφουν επιβράδυνση λόγω του προστατευτισμού.
Σε μείωση του βασικού επιτοκίου των ΗΠΑ κατά 25 μονάδες βάσης, προχώρησε η Fed με αποτέλεσμα αυτό να διαμορφώνεται μεταξύ 1,75% και 2%, σε μία κίνηση που είχε προεξοφληθεί από τις αγορές.
Παράλληλα μείωσε και το επιτόκιο το οποίο καταβάλει στις τράπεζες που καταθέτουν σε αυτή τα πλεονάζοντα αποθεματικά τους κατά 30 μονάδες βάσης, σε μία ακόμη προσπάθεια να οδηγήσει χαμηλότερα το overnight repo rate, μετά από δύο δημοπρασίες που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες αλλά δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης