Τελευταία Νέα
Πολιτική

FT: Δεν είναι όλα ρόδινα στην Ελλάδα - Ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και μείωση NPLs στις τράπεζες

FT: Δεν είναι όλα ρόδινα στην Ελλάδα - Ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και μείωση NPLs στις τράπεζες
Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφαρμόσει το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων, οι δανειστές θα πρέπει να συμφωνήσουν στη μείωση των δημοσιονομικών στόχων
«Υπάρχουν λόγοι για συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με την Ελλάδα» είναι ο τίτλος άρθρου των Financial Times σχετικά τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο αρθρογράφος αφού περιγράφει την άνοδο της ΝΔ και τη νίκη της στις εκλογές του Ιουλίου, αλλά και τα σημάδια βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας, σχολιάζει ότι «ακόμα και οι επικριτές του Αλέξη Τσίπρα οφείλουν να αποδώσουν κάποια εύσημα και στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκαμψη της Ελλάδας».
Ωστόσο, ο αρθρογράφος των FT υποστηρίζει ότι το πιο εντυπωσιακό που συνέβη στην Ελλάδα ήταν το γεγονός ότι η Δημοκρατία άντεξε και παρ' όλο που κάποιοι ανησυχούσαν για στροφή προς στην ακροδεξιά, τελικά η Χρυσή Αυγή δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.
Πάντως, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι δεν είναι όλα ρόδινα για την Ελλάδα.
«Η επιστροφή της Ελλάδας στον δικομματισμό είναι μια θετική εξέλιξη καθώς αποτρέπεται ο πολιτικός κατακερματισμός, που παρατηρείται σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Ωστόσο, το παλιό δικομματικό σύστημα της Ελλάδας, όπου η ΝΔ ήταν κατά του ΠΑΣΟΚ, ήταν γνωστό για τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά» αναφέρεται και τονίζεται ότι αυτές οι καταστάσεις δεν πρέπει να συνεχιστούν και τώρα.
Παράλληλα, ο αρθρογράφος τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να χαλαρώσει την προσπάθεια του για τη μεταρρύθμιση του δημόσιο τομέα και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Ακόμα ένας τομέας όπου χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι οι ελληνικές τράπεζες, όπου έως τα μέσα του έτους είχαν 85 δισ. ευρώ NPLs.
«Δεδομένου ότι ο κ. Μητσοτάκης θα εφαρμόσει το σχέδιο μεταρρυθμίσεων, οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας θα πρέπει να του δώσουν μια χείρα βοηθείας συμφωνώντας στη μείωση των δημοσιονομικών στόχων» καταλήγει ο αρθρογράφος των Financial Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης