Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lenses.io: Ολοκλήρωση επένδυσης 7 εκατ. ευρώ από την 83North και την Marathon Venture Capital

tags :
Lenses.io: Ολοκλήρωση επένδυσης 7 εκατ. ευρώ από την 83North και την Marathon Venture Capital
Η Lenses.io ανακοινώνει την ολοκλήρωση επένδυσης ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ από την 83North και την Marathon Venture Capital
Η Lenses.io δημιουργός της ομώνυμης και ταχέως αναπτυσσόμενης πλατφόρμας διαχείρισης ροών δεδομένων πραγματικού χρόνου (streaming DataOps), ανακοινώνει την ολοκλήρωση γύρου επένδυσης Series A ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ από την 83North εκ των πλέον επιτυχημένων ευρωπαϊκών venture capital funds με έδρα το Λονδίνο και το Τελ-Αβίβ, και την Marathon Venture Capital.
Ο γύρος έρχεται σε συνέχεια αρχικής (seed) επένδυσης ύψους 850 χιλιάδων ευρώ που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2017 από την Marathon Venture Capital.
Επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους και σε όλο τον κόσμο αναζητούν καθημερινά αποτελεσματικά εργαλεία για την διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων (big data).
Η νέα γενιά των εργαλείων αυτών επιχειρεί να αξιοποιήσει τα δεδομένα αυτά τη στιγμή της δημιουργίας τους, σε πραγματικό χρόνο (streaming data).
Η Lenses.io έχει δημιουργήσει μία μοναδική πλατφόρμα στον χώρο, η οποία παρέχει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης, ελέγχου και αξιοποίησης ροών δεδομένων πραγματικού χρόνου με πολύ απλά εργαλεία, προσβάσιμα από κάθε εργαζόμενο. Την ίδια στιγμή, η πλατφόρμα εξασφαλίζει την συμμόρφωση με κανονισμούς για τη διαχείριση δεδομένων, αλλά και την ασφάλεια των τελευταίων.
Για παράδειγμα, οργανισμοί όπως τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, αυτοκινητοβιομηχανίες, retailers και πάροχοι λογισμικού εγκαθιστούν την πλατφόρμα της Lenses.io σε ελάχιστο χρόνο, δίνοντας στους εργαζόμενούς τους τη δυνατότητα, για πρώτη φορά, να αναζητήσουν και να αναλύσουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να χρειαστεί να γράψουν κώδικα.
Ο αριθμός πελατών της Lenses.io αυξάνεται ταχύτατα, ενώ σε αυτούς συγκαταλέγονται ήδη 7 από τις εταιρείες του Fortune 100.
Ενδεικτική λίστα πελατών βρίσκεται διαθέσιμη εδώ: https://lenses.io/customers/
Στα πλαίσια της επένδυσης, ο συνιδρυτής και CEO Αντώνης Χαλκιόπουλος, δήλωσε: "Δημιουργήσαμε την Lenses.io για να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο και κάθε επιχείρηση να αποκτήσει εύκολη πρόσβαση σε ροές δεδομένων πραγματικού χρόνου.
Οι πελάτες μας καθιερώνουν τις DataOps σαν καλή πρακτική, αξιοποιώντας τες παράλληλα με μοντέρνες τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού, όπως οι Apache Kafka και Kubernetes. Οι πελάτες μας δημιουργούν μοναδική αξία από την ανάλυση εταιρικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν τη συμμόρφωσή τους με τις πρόσφατες κανονιστικές απαιτήσεις."
"Τα δεδομένα αποτελούν το καύσιμο κάθε οργανισμού σε όλο τον κόσμο.
Η Lenses.io παρέχει ένα μοναδικό προϊόν στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των DataOps -μοντέρνο αλλά συνάμα και απόλυτα συμβατό προϊόν με υφιστάμενες εγκαταστάσεις- και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε", πρόσθεσε η εταίρος της 83North, Laurel Bowden.
Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Λονδίνο και απασχολεί την πλειονότητα των 50 εργαζομένων της στην Ελλάδα, στα γραφεία της στην Αθήνα ή και εξ' αποστάσεως.
Ο αριθμός των εργαζομένων της αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. Ανοιχτές θέσεις εργασίας βρίσκονται διαθέσιμες εδώ: https://lenses.io/careers

Σχετικά με την Lenses.io

Η Lenses.io (https://lenses.io/) είναι ηγέτιδα στο λογισμικό διαχείρισης ροών δεδομένων πραγματικού χρόνου (streaming DataOps). Επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Lenses.io για την ενσωμάτωση, τον έλεγχο και την αξιοποίηση ροών δεδομένων πραγματικού χρόνου με πολύ απλά εργαλεία, προσβάσιμα από κάθε εργαζόμενο. Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Λονδίνο και διατηρεί γραφεία στην Αθήνα, το Άμστερνταμ και τη Νέα Υόρκη.
 
Σχετικά με την 83North

Η 83North (https://www.83north.com/) είναι ένα venture capital fund με έδρα στο Λονδίνο και το Τελ-Αβίβ, και περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολλάρια υπό διαχείριση.
Η 83North έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις σε περισσότερες από 50 εταιρείες με εξαίρετους ιδρυτές από την Ευρώπη και το Ισραήλ.
Παλαιότερες επενδύσεις της περιλαμβάνουν τις Ebury, Hybris, iZettle, JustEat και Workable.

Σχετικά με την Marathon Venture Capital

Η Marathon Venture Capital (https://marathon.vc/) υποστηρίζει φιλόδοξους επιχειρηματίες στη δημιουργία εταιρειών τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης.
Επενδύσεις της περιλαμβάνουν τις Causaly, Netdata και Hack The Box, ενώ οι εταίροι της υπήρξαν αρχικοί επενδυτές σε εταιρείες όπως οι Taxibeat και Workable.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης