Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

CBS News: Οι επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία εγκρίθηκαν από τον Ali Khamenei

tags :
CBS News: Οι επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία εγκρίθηκαν από τον Ali Khamenei
ΗΠΑ: Οι επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία εγκρίθηκαν από τον Αγιατολάχ Ali Khamenei, μετέδωσε το CBS News
Οι επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία το περασμένο Σάββατο έγιναν πράγματι από το Ιράν και είχαν εγκριθεί από τον Ali Khamenei, τον ανώτατο ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας, μετέδωσε χθες το βράδυ το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Νωρίτερα χθες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ M. Pompeo είχε βεβαιώσει κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία ότι αυτή η «πράξη πολέμου» φέρει «το δακτυλικό αποτύπωμα του Αγιατολάχ».
Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι έπαιξε τον παραμικρό ρόλο στα πλήγματα αυτά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Σαουδική Αραβία, ενώ την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το CBS News, ο Ali Khamenei ενέκρινε τις επιθέσεις αυτές, αλλά υπό τον όρο ότι οι Ιρανοί θα αρνηθούν την ευθύνη και ότι δεν θα υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που θα τους συνδέει με αυτές.
Σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο, οι Αμερικανοί διαθέτουν ακόμη πιο πειστικές αποδείξεις από τα συντρίμμια από «μη επανδρωμένα αεροσκάφη» και «πυραύλους κρουζ» που παρουσίασε χθες το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας: φωτογραφίες των Φρουρών της Επανάστασης την ώρα που προετοιμάζονται για την επίθεση αυτή σε μια αεροπορική βάση στο νοτιοδυτικό Ιράν.
Το επίλεκτο αυτό σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, που τελεί άμεσα υπό τις εντολές του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, του Ali Khamenei, βρίσκεται στην μαύρη λίστα των ΗΠΑ με τις «ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις».
Σύμφωνα και πάλι με το CBS, μόνο μετά τις επιθέσεις αυτές στη Σαουδική Αραβία οι αμερικανικές δυνάμεις κατάλαβαν την σημασία των φωτογραφιών αυτών.
«Αιφνιδιάσθηκαν εντελώς», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump ανακοίνωσε χθες μια «ουσιαστική» σκλήρυνση των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στο Ιράν, δηλώνοντας ταυτοχρόνως ότι διαθέτει «πολλές επιλογές» για να απαντήσει στην Τεχεράνη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης