Τελευταία Νέα
Speculator

Τα έκαναν θάλασσα με τις ανακοινώσεις πρώτου εξαμήνου του 2019 στον ΑΔΜΗΕ

tags :
Τα έκαναν θάλασσα με τις ανακοινώσεις πρώτου εξαμήνου του 2019 στον ΑΔΜΗΕ
Άραγε τι παρουσίασαν στο raod show του ΧΑ στο Λονδίνο;
Δεν φαίνεται να είναι ικανοί να βγάλουν ούτε μια σωστή ανακοίνωση αποτελεσμάτων στον ΑΔΜΗΕ.
Την Τετάρτη η εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση η οποία είχε στοιχεία λανθασμένα και δημιουργούσαν σύγχυση σε όποιον επενδυτή τα διάβαζε. Μετά από λίγη ώρα και αφού οι επενδυτές είχαν βομβαρδίσει την εξυπηρέτηση μετόχων και οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες κατάλαβαν ότι κάτι … συμβαίνει.
Έψαχναν τρόπο για να αποσύρουν την ανακοίνωση αλλά φευ και έστι χθες το πρωί εξέδωσαν ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.
Βέβαια το ερώτημα είναι τι ακριβώς παρουσίαση έκανε η διοίκηση της εταιρίας στο Road Show του ελληνικού Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο αλλά και τι κατάλαβαν οι επενδυτές αφού ούτε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η διοίκηση της εταιρίας δεν μπόρεσε να κάνει σωστά.
Από την πρώτη ανακοίνωση έως τη Δεύτερη διαπιστώνεται για παράδειγμα ότι υπάρχουν λανθασμένα στοιχεία στα κέρδη προ φόρων και χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων. Υπήρχαν λανθασμένα στοιχεία στον υπολογισμό του καθαρού δανεισμού υπό την έννοια ότι δεν ήξερε κανένας τι αφορά τον όμιλο και τι τη μητρική.
Βέβαια το ερώτημα είναι αν όλα αυτά τα βλέπουν στο αρμόδιο Υπουργείο και συγκεκριμένα ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Γιατί όταν μια εταιρία του μεγέθους του ΑΔΜΗΕ κάνει τέτοια λάθη το μήνυμα που περνά είναι σαφές.
Προχειρότητα που κλονίζει την εμπιστοσύνη σε κάθε καλόπιστο σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση δηλώνει ότι θέλει να έλθουν επενδύσεις στη χώρα.
Άραγε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν πρέπει να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση γιατί το να δημιουργείται από μια εταιρία με ανακοίνωση αποτελεσμάτων «μπάχαλο» έχει και χρηματιστηριακές παρενέργειες.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης