Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ευρεία κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών, Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων στο Βρανδεμβούργο

Γερμανία: Ευρεία κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών, Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων στο Βρανδεμβούργο
Μέτωπο κατά του ακροδεξιού «Εναλλακτική για την Γερμανία»
Σε σχηματισμό κυβέρνησης στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου κατέληξαν Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι σε μια προσπάθεια να «απομονώσουν» το ακροδεξιό «Εναλλακτική για τη Γερμανία», η οποία αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη, διπλασιάζοντας μάλιστα το ποσοστό της που ανήλθε στο 22,5%.
Σημειώνεται πως στις πρόσφατες εκλογές οι Σοσιαλδημοκράτες αναδείχθηκαν πρώτη δύναμη με 27,5% και το μόνο σχήμα που θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια ισχυρή πλειοψηφία ήταν αυτή της συμμαχίας Σοσιαλδημοκρατών, Χριστιανοδημοκρατών και Πρασίνων.
Όλα τα κόμματα είχαν αποκλείσει προεκλογικά κάθε συνεργασία με την «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
«Χρειάστηκε να κάνουμε κάποιες παραχωρήσεις» ανέφερε ο αρχηγός του SPD στο κρατίδιο ενώ και ο επικεφαλής του CDU παραδέχθηκε ότι με την συμφωνία του «έφυγε ένα βάρος».
Σημειώνεται πως αύριο Σάββατο 21/9 οι Πράσινοι θα ψηφίσουν σε «μίνι»-συνέδριο του κόμματος θα για να επικυρώσουν την συμφωνία.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών, Χριστιανοδημοκρατών και Πρασίνων καθίσταται ολοένα και πιο δημοφιλής στα πρώην ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας, μια και η ακροδεξιά ενισχύεται συνεχώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης