Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με απώλειες το ξεκίνημα και το βλέμμα σε FTSE και τριπλή λήξη

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με απώλειες το ξεκίνημα και το βλέμμα σε FTSE και τριπλή λήξη
ΑΓΟΡΑ: Περιμένουμε εκροές σήμερα λόγω αναδιάρθρωσης δεικτών FTSE, αλλά όχι ιδιαίτερα πράγματα. Έχουμε και τριπλή λήξη στα παράγωγα επομένως δεν αποκλείεται αυξημένη μεταβλητότητα. Άρα χρειάζεται λίγη προσοχή παραπάνω σήμερα ειδικά στα βαριά χαρτιά στις αποφάσεις που θα λάβετε.

Με μικρές απώλειες το άνοιγμα, διατηρούνται οι ανησυχίες για όσα συμβαίνουν στο εξωτερικό και μπορεί αυτές οι εξελίξεις να στέκονται τροχοπέδη και να μην αφήνουν να αποτυπωθούν ορθά οι θετικές εσωτερικές εξελίξεις.

Ξαναγράφουμε πως η κυβέρνηση δείχνει τις διαθέσεις της και προχωράει τα σημαντικά θέματα. Θεωρούμε πως θα μπορέσει να κάνει αρκετά περισσότερα από την προηγούμενη και ελπίζουμε να μπορέσει να κάνει κάτι και με τη γραφειοκρατία. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας και έχει στερήσει πολλά στο θέμα των επενδύσεων.

ΟΤΕ: Σύμφωνα με ρουμανικά μέσα ενημέρωσης ο ΟΤΕ θα μπορούσε να πουλήσει τις δραστηριότητες στη Ρουμανία τμηματικά καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για τη σταθερή ξεχωριστά και για την κινητή επίσης ξεχωριστά.

ΕΥΔΑΠ (απάντηση): Κατά την άποψή μας στην εταιρεία δε φταίει το αν το νερό είναι φθηνό ή ακριβό. Βάσει των τιμολογίων δεν μπορούμε να πούμε πως είναι ακριβό όπως και στη ΔΕΗ. Ακριβό κάνουν το λογαριασμό οι τρίτοι. Δηλαδή πληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς πολλά άλλα και δεν νομίζω πως έχουμε τις αντίστοιχες παροχές.

Για τη στήλη το θέμα της ΕΥΔΑΠ και κάθε κρατικού οργανισμού είναι πως αντιμετωπίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ως μία «καρέκλα» για τους δυνατούς και μορφωμένους φίλους του κόμματος. Δεν έχουμε δεν μία νέα επενδυτική δραστηριότητα. Κατά καιρούς έχει γίνει κουβέντα για παράδειγμα γιατί δεν μπαίνει στο εμφιαλωμένο νερό. Γίνεται απλά μία διαχείριση άλλοτε καλή και άλλοτε μέτρια.

SATO: Από την ανακοίνωση γίνεται σαφές ότι η εταιρεία πάει σε λύση και εκκαθάριση. Θα πάρει τρία εκατομμύρια ευρώ και η επιχειρηματική δραστηριότητα μαζί με το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών στοιχείων πάνε σε νέο φορέα. Το τίμημα και ό,τι πάρει από αυτά που θα πουλήσει θα πάνε για εξόφληση υποχρεώσεων που έχει η εισηγμένη.

Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι μένει ένα «κουφάρι» που αν δεν πάει σε λύση και εκκαθάριση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όχημα, αλλά δεν ξέρουμε τι θα εισπράξει και πόσα από αυτά που χρώσταγε θα της μείνουν. Η αποτίμηση των 3 εκατ. ευρώ δείχνει πάντως ότι αποτυπώνει τα κεφάλαια που θα εισπράξει, αλλά αυτό δε σημαίνει πως αυτά θα μείνουν στους μετόχους. Μπορεί να μείνουν λεφτά μετά από τη διαδικασία ρευστοποίησης μπορεί να μείνουν και υποχρεώσεις.

ΑΔΜΗΕ: Υποχώρησε λόγω επαναδημοσίευσης της λογιστικής κατάστασης εξαμήνου, η οποία θα πούμε πως για μία εταιρεία της υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Από την άλλη πρόκειται για μικροποσά και έχουμε δει και χειρότερες επαναδημοσιεύσεις. Διατηρούμε τη θετική μας άποψη για τη μετοχή.

LAMDA: Διατηρεί τα βλέμματα πάνω της και λογικό είναι μετά την αύξηση κεφαλαίου που ανακοίνωσε. Ημετοχή υποχωρεί και σήμερα. Μάλιστα γράφει χαμηλότερο σημείο από το προηγούμενο και λίγο κάτω από τον εκθετικό 200άρη. Έχει όγκο πάνω από 10 χιλ. τεμάχια και τιμή 7,60 ευρώ. Μεταξύ 7,50-7,40 ευρώ βρίσκει μία στήριξη σε κάτι προηγούμενες κορυφές που είχε.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Χαλαρό το ξεκίνημα σήμερα χωρίς ιδιαίτερο όγκο συναλλαγών. Μάλλον περιμένει ο αγοραστής τον πωλητή και ο πωλητής τον αγοραστή. Εδώ θέλουμε μία δυνατή αντίδραση και επαναφορά πάνω από τα 2 ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ (απάντηση): Θέλουμε να δούμε πως θα γίνει η εισφορά της εταιρείας του κ.Μυλωνά και πως θα διαμορφωθεί ο ισολογισμός. Είναι αρκετά σημαντικό γιατί μέχρι στιγμής ξέρουμε γενικά για υποχρεώσεις, αξία νέας εταιρείας κ.α.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης