Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pence (Αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Τελείωσε η εποχή της οικονομικής παράδοσης των ΗΠΑ - Ο Trump συνεχίζει ισχυρός

tags :
Pence (Αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Τελείωσε η εποχή της οικονομικής παράδοσης των ΗΠΑ - Ο Trump συνεχίζει ισχυρός
Pence (Αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Τελέιωσε η εποχή της οικονομικής παράδοσης των ΗΠΑ
"Η εποχή της οικονομικής παράδοσης έχει τελειώσει", δήλωσε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Mike Pence, σε σχέση με το εμπόριο με την Κίνα.
Ο Pence δήλωσε ότι όχι μόνο οι ΗΠΑ εκτελούν «εμπορικά ελλείμματα 500 δισ. δολαρίων» με την Κίνα, αλλά η χώρα χάνει επίσης σχεδόν το ίδιο ποσοστό λόγω κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας κάθε χρόνο.
Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ με την Κίνα ήταν 419,2 δισ. δολάρια το 2018, με αύξηση 11,7% σε σχέση με το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής των Η.Π.Α. Η Ουάσινγκτον έχει κατηγορήσει το Πεκίνο για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας - κάτι που η Κίνα πάντα αρνούνταν- το οποίο μαζί με άλλα θέματα καλύφθηκαν στις εμπορικές διαπραγματεύσεις.
"Για πολύ καιρό, οι διοικήσεις των ΗΠΑ, η μία μετά την άλλη, ήταν πρόθυμες να δεχτούν συμφωνίες εξαιρετικά μειονεκτικές για τους Αμερικανούς, στο όνομα του εμπορίου με την Κίνα. Αυτές οι μέρες τελειώνουν. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ισχυροί", τόνισε ο Pence σε συνέντευξή του στο CNBC.
Παράλληλα υπεραμύνθηκε των πολιτικών Trump στο θέμα: "Αυτό που κάνει ο Πρόεδρος με την Κίναείναι να υπερασπιστεί την αμερικανική οικονομία και τα συμφέροντα της Αμερικής. Και η ισχυρή στάση που έχει πάρει πιστεύουμε ότι έχει αντίκτυπο στην οικονομία της Κίνας".
Οι παρατηρήσεις του αντιπροέδρου έρχονται σε μία περίοδο που οι αντιπρόσωποι ΗΠΑ και Κίνας ξεκίνησαν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις πρόσωπο με πρόσωπο για πρώτη φορά σε σχεδόν δύο μήνες. Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών έχει διαρκέσει σχεδόν ενάμιση χρόνο, από το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης