Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Αναγκαία η συγκρότηση ενός μεγάλου ευρωπαϊκού προοδευτικού μετώπου

Τσίπρας: Αναγκαία η συγκρότηση ενός μεγάλου ευρωπαϊκού προοδευτικού μετώπου
Ενωμένοι αριστερά, σοσιαλιστές και πράσινοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα της Ευρώπης, τόνισε ο κ. Τσίπρας
Την ανάγκη οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα μεγάλα προβλήματα της Γηραιάς Ηπείρου, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο συνέδριο που διοργάνωσε το ιταλικό κόμμα Articolo Uno.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα έχει φθάσει η στιγμή ώστε να συγκροτηθεί ένα μεγάλο προοδευτικό ευρωπαϊκό μέτωπο με κορμό την αριστερά, τους σοσιαλιστές και τους πράσινους.
Το εν λόγω προοδευτικό μέτωπο, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το μόνο που μπορεί να δώσει λύσεις ώστε να αντιμετωπιστούν προκλήσεις όπως αυτές της ακροδεξιάς, του Brexit, της λιτότητας, του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος, της ειρήνης αλλά και της κλιματικής αλλαγής.
Επιπρόσθετα υποστήριξε ότι τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα έχουν γίνει κινήσεις κομβικής σημασίας και χαρακτήρισε ως «μεγάλο βήμα» τόσο την αποχώρηση του Matteo Salvini από την ιταλική κυβέρνηση όσο και τη μη είσοδο της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης